Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a anunțat, într-o conferinţă de presă, că toți prefecţii şi subprefecţi din țară vor fi schimbaţi în 48 de ore de la învestirea Guvernului Orban.

Ulterior acestei mutări-bombă ba avea loc și evaluarea şefilor instituţiilor deconcentrate! Cu alte cuvinte, PNL scoate mătura din debara și dă drumul la curățenia de toamnă prin instituțiile statului.

„Pot să vă spun ceva, că foarte repede, prefecţii (n.n. – vor fi schimbați). În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului”, a declarat Rareş Bogdan, citat de Agerpres.

Europarlamentarul liberal a afirmat, cu referire directă la personalul din sistemul bugetar, că se va face „audit” în fiecare instituţie, cu promisiunea că nu vor fi îndepărtaţi oamenii competenţi.