Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericolul României poartă numele lui Lewandowski
Pericolul României poartă numele lui Lewandowski

Pericolul României poartă numele lui Lewandowski

Primul derby al Grupei E, Polonia - Danemarca, a fost câștigat, sâmbătă, de gazde cu mari emoții.

 Polonezii s-au impus în fața noridicilor cu scorul de 3-2, deși în minutul 48, „leșii“ conduceau deja cu 3-0. Eroul Poloniei a fost Robert Lewandowski (foto), redutabilul ata cant al lui Bayern Munchen.

„Lewa” și-a trecut în cont „hat-trick”-ul în minutele 20, 36 – din penalty, și 48), în timp ce Danemarca a punctat prin autogolul lui Glik (49) și Poulsen (69). Lewandowski se bucură, astfel, de o formă excelentă în acest început de sezon.

Al treilea „hat-trick“

Vârful în vârstă de 28 de ani a realizat deja al treilea său „hat-trick: două pentru Bayern Munchen (cu Carl Zeiss Jena, scor 0-5, în Cupa Germaniei, și cu Werder Bremen, scor 6-0, în Bundesliga), plus acesta realizat împotriva danezilor.

Naționala României va trebui să ia în calcul forma excelentă de joc a lui „Lewa“. Pe 11 noiembrie, „tricolorii“ se vor duela, la București, pe „Arena Națională“, cu Polonia, în cel de-al treilea meci al Grupei E.

O veste bună pentru reprezentativa noastră este cea că „leșii” nu se vor putea baza, la București, pe serviciile lui Arkadiusz Milik. Atacantul lui Napoli s-a accidentat grav în meciul de sâmbătă, suferind o ruptură a ligamentului încrucișat anterior, și va sta departe de gazon vreme de câteva luni