Evenimentul Zilei > Economie > LEUL, în chingi: VEZI ce prognoze au analiștii pentru finalul anului
LEUL, în chingi: VEZI ce prognoze au analiștii pentru finalul anului

LEUL, în chingi: VEZI ce prognoze au analiștii pentru finalul anului

Leul a reușit însă să se aprecieze, contrar trenadului urmat de celelalte monde din zonă, dar o revenire pe depreciere nu este exclusă, scriu analiștii ING Bank România în raportul zilnic asupra piețelor financiare.

„Ne așteptăm la o corecție a leului astăzi după ce ieri s-a decuplat surprinzător de la aversiunea față de risc și de la tendința regională de depreciere, câștigând 0,4% în fața euro. Întâlnirea Eurogrup nu a înregistrat un rezultat pe tema Greciei și noi discuții vor avea loc sâmbătă, într-o întâlnire catalogată drept „decisivă” de către cancelarul german”, scriu aceștia. 

Analiștii comentează că mai sunt doar câteva zile până pe 30 iunie,  data la care Grecia trebuie să ramburseze tranșa către FMI, „astfel că un plan de criză este probabil să fie redactat duminică dacă nu se va ajunge la un acord, în pofida voinței politice.”. 

Specialiștii ING sunt de părere că euro ar putea să crească astăzi. „Tendinta divergentă a leului de ieri, într-o ședință cu volume bune, ar putea fi explicată de închiderile de poziții în contextul detensionarii scenei politice într-o anumită măsură. Intervalul de tranzactionare de ieri a fost destul de larg: 4,4500-4,4710”, mai scriu aceștia. 

Ei apeciază că leul se va aprecia spre finalul anului, către 4,35 lei/euro.