Evenimentul Zilei > Actualitate > LEO de la STREHAIA a SCĂPAT de AREST. ÎNȘELĂCIUNEA foarte profitabilă se termină cu o ÎNȚELEGERE cu CUMPĂRĂTORUL
LEO de la STREHAIA a SCĂPAT de AREST. ÎNȘELĂCIUNEA foarte profitabilă se termină cu o ÎNȚELEGERE cu CUMPĂRĂTORUL

LEO de la STREHAIA a SCĂPAT de AREST. ÎNȘELĂCIUNEA foarte profitabilă se termină cu o ÎNȚELEGERE cu CUMPĂRĂTORUL

Manelistul Leo de la Strehaia a ieșit din arest, marți, în urma deciziei magistraților. Judecătoria Strehaia a decis că interpretul nu trebuie plasat în arest preventiv, având în vedere împăcarea cu victima înșelăciunii. Totodată, a apărut evaluarea prețului real al statuetei despre care manelistul spune că ar fi fost „din timpurile lui Mihai Viteazu”.

„Legea permite împăcarea în caz de înşelăciune. A rămas că în două-trei zile vor face un contract de mediere. Persoana vătămată a comunicat că intenţionează să facă un acord de mediere, pentru împăcare. Leo de la Strehaia nu recunoaşte faptele, deşi sunt o grămadă de probe”, au spus sursele citate.

Leo de la Strehaia va fi cercetat sub control judiciar, în urma deciziei, dar hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare. Manelistul ar fi ajuns la o înțelegere cu românul stabilit în Statele Unite care a achiziționat statueta, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

 

 

Manelistul pretindea că statueta are valoare istorică și este făcută din aur, oferind-o spre vânzare cu 7.500 de euro. Leo de la Strehaia susținea că obiectul fusese dăruit de Mihai Viteazu strămoșilor lui, pentru anumite servicii pe care romii le prestaseră.

În realitatea, statuia este făcută din bronz și valorează doar 500 de euro, așa cum a aflat cumpărătorul din București, atunci când a mers la Ministerul Culturii pentru a obține un certificat de export. Victima înșelăciunii voia să se asigure că obiectul tranzacției nu face parte din patrimoniul național.

Cântărețul ar fi mers la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Metale din București, după ce ar fi înlocuit dovezile compromițătoare. Leo de la Strehaia a adus un praf de aur, astfel încât analiza a relevat faptul că statueta este în procent de peste 80% din aur.

Oamenii legii au făcut percheziție la locuința lui Leo de la Strehaia, însă bărbatul nu a fost găsit. A fost prins, luni, de polițiștii din Arad și reținut pentru 24 de ore.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: