Evenimentul Zilei > Justitie > Leo de la Strehaia răsuflă ușurat! Totul s-a întâmplt în mai puțin de 24 de ore. Ce au decis judecătorii
Leo de la Strehaia răsuflă ușurat! Totul s-a întâmplt în mai puțin de 24 de ore. Ce au decis judecătorii

Leo de la Strehaia răsuflă ușurat! Totul s-a întâmplt în mai puțin de 24 de ore. Ce au decis judecătorii

Vești extraordinare pentru Leo de la Strehaia. Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 a respins vineri cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Leo de la Strehaia, urmând ca acesta să fie eliberat şi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Conform hotărârii instanţei, Leo de la Strehaia, pe numele său real Ion Stelică Mihai, are mai multe interdicţii, printre care şi obligaţia de a nu părăsi teritoriul României.

„În baza art. 227 alin. 1 C.proc. pen., respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca neîntemeiată. În baza art.227 alin. 2 raportat la art. 211 alin. 1 şi art. 215 ind. 1 C. proc. pen. dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii: Mihai Ion Stelică, Boldeanu Viorel, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19.07.2019 şi până la data de 16.09.2019 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi au domiciliul în fapt inculpaţii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”, se arată în decizia instanţei.

Instanţa a mai dispus punerea în libertate a lui Leo de la Strehaia, acesta fiind reţinut joi pentru 24 de ore. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Leo de la Strehaia, fiul acestuia şi un alt bărbat sunt acuzaţi de procurori că au indus în eroare reprezentanţii unei firme, determinându-i să le livreze 150 aparate de climatizare, pentru care lăsau garanţie bilete la ordin emise de societăţi controlate de aceştia prin interpuşi selectaţi din rândul persoanelor cu o condiţie materială precară, neavând intenţia să achite contravaloarea mărfii, potrivit Agerpres.