Evenimentul Zilei > Actualitate > Lemn ”ilegal” de aproape 1 milion de lei, descoperit în Caraș Severin
Lemn ”ilegal” de aproape 1 milion de lei, descoperit în Caraș Severin

Lemn ”ilegal” de aproape 1 milion de lei, descoperit în Caraș Severin

Lemn de aproape un milion de lei a fost confiscat de oamenii legii în Caraș Severin, după ce s-a dovedit că a fost exploatat ilegal.

Polițiști din mai multe județe au efectuat, săptămâna trecută, controale în domeniul silvic în județul Caraș Severin. Au fost aplicate amenzi și s-au întocmit mai multe dosare penale.

Polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol și cei de la inspectoratele de poliție județene Dâmbovița, Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin au verificat modul în care ocoalele silvice și agenții economici cu obiect de activitate în domeniul forestier respectă prevederile legale. Au fost controlate 3 ocoale silvice de stat și 3 agenți economici, iar în final au fost constatate nereguli grave. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.000 de lei. De asemenea, 3.000 de metri cubi de lemn, în valoare de peste 880.000 de lei, au fost confiscați.

Polițiștii au întocmit trei dosare penale pentru furt de arbori, iar altele trei au fost întocmite pentru tăiere fără drept de arbori. A fost controlat și depozitul unei firme în domeniu, ocazie cu care s-a constatat că lipseau nejustificat 1.000 mc de lemn ( în valoare de 370.000 de lei), dar și că societatea deținea materiale lemnoase fără proveniență legală. Operatorului economic i-au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr 171/2010, în valoare de 19.000 de lei. La unul din ocolurile silvice controlate s-a stabilit că au fost expediați 1.500 mc de lemn tăiați ilegal, și au fost aplicate sancțiuni de 49.000 de lei.