Evenimentul ZileiSocialLegea pensiilor. Când cresc, de fapt, pensiile după recalculare

Legea pensiilor. Când cresc, de fapt, pensiile după recalculare

Legea pensiilor. Când cresc, de fapt, pensiile după recalculare
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, asigură pensionarii cu privire la Legea pensiilor. Aceasta susține că legea este sustenabilă, existând bani suficienți pentru pensii.

Legea pensiilor. Ministrul Muncii anunță o creștere a pensiilor cu 40% de la 1 septembrie 2024. În anul 2024 vor exista două majorări ale pensiilor românilor. În acest moment, Guvernul lucrează la Legea bugetului pentru a permite aceste creșteri:

„Noi am făcut o lege bună, sustenabilă. Impactul bugetar suplimentar este de 0,6%, se lucrează la Legea bugetului în acest moment. În anul 2024 vom avea două majorări ale pensiilor românilor, una de la 1 ianuarie, cealaltă ca urmare a recalculării. Tuturor pensionarilor le transmit să aibă încredere în noi, pentru că suntem responsabili, suntem serioşi. Da, există bani de pensii”, a transmis aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simona Bucura-Oprescu spune că se vor găsi surse suficiente de finanțare pentru viitoarele creșteri:

„Este un angajament al Guvernului României care în bugetul pentru anul 2024 prevede sursele pentru finanţarea noii legi a pensiilor care va genera creşterea pensiilor pentru toţi românii”, a spus ministrul Muncii într-o conferinţă susţinută în comuna Recea.

Bani pentru pensii

Legea pensiilor. Nu sunt luate în calcul noi creşteri de impozite anul viitor

Ministrul Muncii a mai precizat că nu sunt luate în calcul noi creşteri de impozite anul viitor. Din contră, Guvernul își propune să combată și mai mult evaziunea, iar banii rezultați ar urma să susțină creșterea pensiilor:

„Nu se iau în calcul creşteri de impozite (…), trebuie să ştiţi că este o chestiune care ţine de prioritizarea cheltuielilor publice pe care Guvernul le are.

Pe de altă parte, Guvernul vine la pachet cu alte reforme. Unele dintre acestea ţin de partea de fiscalitate fiindcă este important ca în România să scadă evaziunea fiscală şi să crească colectarea, astfel încât să avem mai mulţi bani la buget, inclusiv pentru a finanţa cheltuielile care ţin de pensiile românilor”, a mai spus ministrul.

Ministrul Muncii este convins că investițiile și reducerea cheltuielilor vor ajuta majorarea de pensii

Simona Bucura-Oprescu a adăugat că toate instituţiile publice vor ţine cheltuielile sub control:

„Sigur, este foarte important ca în România investiţiile să continue, investiţiile atât pe fonduri europene, dar şi pe programe naţionale de dezvoltare. Este foarte important ca banii să circule în economia românească, încât mediul de afaceri să nu aibă de suferit.

Dacă avem un mediu de afaceri sănătos, avem o piaţă a muncii puternică, sigur vom avea de unde şi să dăm salarii mai bune şi de unde să dăm pensii mai bune”, a mai declarat ministrul Muncii.


Accesează: