Evenimentul Zilei > Social > Legea Pensiilor dezbătută azi în Camera Deputaților! Cum vor fi afectați românii
Legea Pensiilor dezbătută azi în Camera Deputaților! Cum vor fi afectați românii

Legea Pensiilor dezbătută azi în Camera Deputaților! Cum vor fi afectați românii

Astăzi,în Camera Deputaților, va fi dezbătută Legea Pensiilor, după ce aceasta a fost respinsă săptămâna trecută în Senat.

Legea Pensiilor a fost respinsă în Senat ca urmare a demisiei lui Traian Băsescu. Astfel, nu s-a întrunit numpărul necesar de voturi. Preşedintele şedinţei de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obţinut acest număr. 67 de senatori au votat "pentru", 22 s-au abţinut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68.
 

”Noi mergem mai departe și îi asigur pe români că noi la Cameră vom adopta această lege. În comisii vom corela toate prevederile, iar dacă sunt colegi din opoziție care doresc să vină cu propuneri sunt bine venite. Noi ne dorim să obținem consens politic pe această lege.

Vom avea majoritate la Camera Deputaților, asta veți vedea. Ne vom mobiliza, așa cum am făcut-o și până acum și veți vedea că o vom adopta, acum rămâne de văzut dacă va fi și promulgată.

Punctul de pensie va crește de la 1 septembrie 2019. Noi am prevăzut că vom avea piedici și de aceea am trecut și în OUG 114 creșterea punctului, chiar dacă prima dată era trecut și în Legea pensiilor.”, a spus Marius Budăi după respingerea acesteia din Senat.

Viorica Dăncilă a declarat, că aceasta va fi adoptată în Camera Deputaţilor şi a dat asigurări că pensionarii vor avea mărit punctul de pensie de la 1 septembrie: Acest lucru (respingerea legii pensiilor în Senat – n.r.) arată în primul rând modul în care opoziția abordează legea pensiilor. Una declară, acuză Guvernul de nivelul de trai, arată grija pentru pensionari, iar azi au votat împotriva legii pensiilor", a afirmat Dăncilă, care a susținut că legea va trece de Camera Deputaților”.

Premierul a adăugat că va discuta cu preşedintele Camerei Deputaţilor privind o eventuală amânare a proiectului până în toamnă. Preşedintele interimar al PSD a declarat că de la 1 septembrie va fi majorat punctul de pensie.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă. „Pensionarii trebuie să înţeleagă foarte clar că bani pentru pensii există, că bani pentru creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie există, recalcularea se face în continuare, chiar dacă la Senat votul a respins această lege (…) Au fost multe exemple de legi respinse într-o cameră şi aprobată în cealaltă cameră”, spune Eugen Teodorovici.
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.