Evenimentul Zilei > Politica > Legea carantinei. Riscăm să fim luați pe sus, pentru un simplu strănut. Cazanciuc, dezvăluiri revoltătoare
Legea carantinei. Riscăm să fim luați pe sus, pentru un simplu strănut. Cazanciuc, dezvăluiri revoltătoare

Legea carantinei. Riscăm să fim luați pe sus, pentru un simplu strănut. Cazanciuc, dezvăluiri revoltătoare

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat astăzi că în proiectul de lege privind carantina și izolarea nu există „nicio dovadă că un om nu poate fi luat de pe stradă pentru un simplu strănut”.

Șeful Senatului susține că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a scăpat situaţia de sub control.

„Proiectul de lege elaborat de guvern este un dezastru. Dacă s-ar adopta, am avea o lege în contradicție cu constituția și practica CEDO.

Premierul s-a plâns că am amânat votarea legii până luni. E ca și cum un elev care nu a învățat în liceu și a dat bac-ul acum, dă vina pe profesori și pe comisia de examinare. Această lege trebuie să reglementeze nu numai pentru pandemia de acum, dar și pentru viitor.

Nu doar noi în Parlament am sesizat aceste nereguli, ci și anumite ONG-uri”, a spus Robert Cazanciuc.

El a adăugat că riscăm să fim luați pe sus de autorități din cauza unor „motive” halucinante : „În proiect nu există nicio dovadă că un om nu poate fi luat de pe stradă pentru un simplu strănut”.

Mai mult, potrivit spuselor sale, Guvernul trimite pentru a treia oară în Parlament, în ultimul moment, o legea foarte proastă, plină de greșeli.

El a remarcat că este pentru a treia oară când Guvernul trimite în Parlament, în ultimul moment, o lege foarte proastă, plină de greşeli.

Cazanciuc a precizat că a rugat Guvernul ca până luni să dea o notă de fundamentare, „așa cum se întâmplă în alte state”.

„Am cerut ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect, pentru a arăta dacă actul normativ corespunde legii fundamentale în România şi CEDO. Am cerut aviz şi de la CSM. Legea trebuie să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat, să nu dea naştere la abuzuri.

Trebuie să luăm măsuri ferme şi să ne asigurăm că legea e respectată de toţi. O lege proastă nu protejează pe nimeni. O lege proastă pune în pericol pe toată lumea(…)Noi avem program de lucru. O să stăm în Parlament până vom avea garanția că legea îi protejează pe români. O să vedem de cum vor fi dezbaterile în comisii”, a mai afirmat șeful Senatului.

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 12 iulie 2020