Evenimentul ZileiActualitateLegea așteptată de mulți români a primit aviz de la CCR. Se pune punct hărțuirii și cămătăriei

Legea așteptată de mulți români a primit aviz de la CCR. Se pune punct hărțuirii și cămătăriei

Legea așteptată de mulți români a primit aviz de la CCR. Se pune punct hărțuirii și cămătăriei
CCR s-a pronunțat, marți, pe legea așteptată de mulți români. Se reglementează mai strict acordul de leasing.

CCR a declarat constituțională Legea Leasing așteptată de mulți români. Membrii Curții Constituționale a României au discutat, astăzi, pe această temă esențială pentru cei care apelează la această metodă.

Senatorul Daniel Cătălin Zamfir a postat un mesaj pe contul de Facebook în care a vorbit despre acest subiect. Politicianul crede să este vorba despre un pas foarte important. Ce va pune frâu diverșilor speculanți care încercau să profite de pe urma situațiilor financiare delicate ale unora dintre clienți.

Explicații despre legea avizată de CCR, care îi interesează pe mulți români

„UN PAS IMPORTANT IMPOTRIVA ABUZURILOR IFN-URILOR SI RECUPERATORILOR!
LEGEA LEASING LUI DECLARATA CONSTITUTIONALA!

Prima lege din pachetul de legi anticamatarie a trecut de CCR!
Punem astfel capat samsarilor institutionalizati -IFN-uri si recuperatori-care valorificau bunurile mult sub pretul pietei si care puneau in spinarea utilizatorului sume uriase provenite din aceasta cardasie toxica intre IFN-urile finantatoare si firmele de recuperare!”. A fost mesajul transmis de Daniel Cătălin Zamfir pe rețeaua de socializare. El a vorbit și despre schimbarea fundamentală pe care o va aduce această lege declarată constituțională de CCR.

„Acum, cel care nu mai poate plati rata la leasing, va fi implicat in mod direct in procedura de valorificare a bunului, tocmai pentru a avea garantia ca va fi o procedura transparenta iar clientul utilizator nu va fi inselat.”

Ce prevede textul de lege

„În situaţiile în care bunul a fost restituit în termenul prevăzut în contract, utilizatorul consumator sau un terţ cumpărător propus de acesta în termen de 5 zile de la îndeplinirea obligaţiei de predare, beneficiază de dreptul prioritar la cumpărarea bunului, valabil timp de 30 de zile de la data predării, timp în care poate fi emisă acceptarea fermă şi irevocabilă de cumpărare la un preţ cel puţin egal cu contravaloarea tuturor sumelor datorate conform contractului“. Se precizează în această lege.


Accesează: