În Alabama legea a fost votată marți, iar proiectul de lege urmează să fie aprobată de către guvernatorul republican Kay Ivey, care va hotărî în cele din urmă dacă va face avortul o crimă în statul său, scrie presa americană.

În timp ce Ivey nu și-a exprimat public intenția, jurnaliștii au scris despre ea că este o vehementă militantă anti-avort.  

În august 2015, Ivey a cerut trecerea Legii privind protecția copilului nenăscut prin care avorturile după 20 de săptămâni de sarcină erau considerate ilegale.

 

În ianuarie 2018, când administrația Trump a stabilit reglementări care le-au permis medicilor religioși să facă discriminări împotriva femeilor care solicită avorturi, iar pentru statele care au redus finanțarea Medicaid la organizații precum Parenthood Planificat, Ivey a spus că  este „o mare victorie pentru state că veniturile din impozite nu sunt folosite pentru a finanța serviciile legate de avort”.  

„În calitate de guvernator, voi apăra întotdeauna viața nenăscută, începând cu concepția, și voi susține pe cei care nu vor să se angajeze la ", a declarat Ivey.  

Jurnaliștii cred că guvernatorul va semna această lege. Mai multe ONG-uri au anunțat că vor contesta proiectul în instanță. 

 

 

Te-ar putea interesa și: