"Judecătoarea Bogdan a fost aleasă să predea angajaților Ministerului Agriculturii datorită legăturilor pe care firmele care au organizat cursurile de la Poiana Braşov le aveau cu Elena Udrea. Cursurile au fost organizate de Asocierea dintre SC Gama Proconsult SRL (lider al asocierii) și SC FDI Top Consult SRL. Patronii Gama Proconsult, Eduard Ganciu și Dumitru Mazilu, sunt asociații lui Dorin Cocoș în toate afacerile acestuia cu hoteluri: Eurohotels și Asociații, E.H.I. Turism, E.H.I. Management și Consultanță, E.H.I. Întreținere și Curățenie, E.H.I. Restaurant", susţin jurnaliştii de la Grupul de Investigaţii Politice. 

Camelia Bogdan a declarat, de-a lungul timpului, că  banii pentru cursuri nu ar fi provenit de la Ministerul Agriculturii. În realitate, "SC Gama Proconsult SRL și SC FDI Top Consult SRL au încheiat în data de 16 iulie 2014 un contract cu Ministerul Agriculturii pentru organizarea unor cursuri pentru angajații Ministerului. În baza acestui contract, Camelia Bogdan a fost angajată ca lector, a predat angajaților Ministerului Agriculturii și a primit 10.000 lei de la Ministerul Agriculturii", explică sursele citate. 


Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, SPARGE TĂCEREA


Camelia Bogdan, exclusă din magistratură 

Pe 8 februarie, Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, în urma unei decizii a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul că judecătoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care l-au condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat în incompatibilitate/ conflict de interese, deoarece ar fi predat în 2014 în cadrul unui seminar de prevenire a fraudei și corupției funcționarilor APIA, instituție subordonată Ministerului Agriculturii, care a fost parte civilă în dosarul ICA.

"Am primit o citație în calitate de persoană vătămată în dosarul în care eu am făcut plângere după excluderea mea din magistratură. Eu doresc să aflăm, pe această cale, motivul care a determinat excluderea mea din magistratură. Să se facă verificări extinse. Am identificat mai multe legături de cauzalitate și am prezentat mai multe ipoteze organelor de cercetare penală. Am cerut să se verifice o legătură de cauzalitate între excluderea mea și o posibilă introducere a unor căi extraordinare de atac. Spre exemplu, o contestație în anulare sau o plângere la CEDO. Infracțiunile reclamate sunt fals privind apartenența la masonerie, alte falsuri, deschideri de corespondență, interceptări ale unor sisteme informatice. Eu am dat o declarație în martie 2017 și de atunci nu am mai fost chemată", a spus Camelia Bogdan.


Lovitură DURĂ pentru Camelia Bogdan! Ce a făcut DNA cu plângerea fostului judecător


Ea a explicat că ar fi putut deranja anumite persoane și interese, după ce a dispus confiscări de averi și recuperarea banilor "sifonați de la bugetul de stat" și există posibilitatea să existe în magistratură "o anumită protecție a cercurilor de interese". În plus, Camelia Bogdan a arătat că au existat scurgeri de informații confidențiale, deoarece Dan Voiculescu a fost ținut la curent de conducerea Tribunalului București.

Te-ar putea interesa și: