Evenimentul Zilei > Social > Legătura dintre vaccinare și alcool. Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță
Legătura dintre vaccinare și alcool. Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță

Legătura dintre vaccinare și alcool. Ce spune medicul Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a dat explicații despre legătura dintre vaccinare și consumul de alcool.

Consumul de alcool nu este recomandat în ziua vaccinării. Avertismentul vine din partea coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Într-o emisiune, la Aleph News, medicul Valeriu Gheorghiță a răspuns unei întrebări legate de acest subiect.

„În general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice. Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Aleph News.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a comentat „legendele” care circulă, în special în mediul rural, potrivit cărora cei care se vaccinează nu pot consuma alcool timp de 5 zile.

„Consumul de alcool nu este recomandat sub nici o formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Maneliștii ar putea susține campania de vaccinare

În acest context, Valeriu Gheorghiță a vorbit despre soluția pentru a accelera campania de vaccinare. În opinia sa, cooptarea maneliștilor sau a preoților în campania de vaccinare ar fi o soluție.

Astfel, maneliștii ar putea fi chemați să sprijine campania de vaccinare. Aceștia și-ar putea folosi influența pe care o au pentru a-i convinge pe români să se imunizeze împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a declarat că s-a gândit să implice interpreții de manele în promovarea vaccinării anti-COVID-19.

„E un aspect la care mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ce privește vaccinarea poate să-şi găsească locul în aceasta campanie”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Emil Boc face apel la administratorii de bloc

Pe de altă parte, primarul Clujului, Emil Boc, a făcut apel la biserici, dar și la administratorii de bloc.

„Orice om care are o posibilitate de a influența pozitiv pe cineva să se vaccineze trebuie să o facă. Noi vom coborî chiar la nivelul administratorilor de bloc. Vom pune la dispoziție infrastructura cât mai apropiată de unitățile de cult pentru a putea facilita persoanelor care merg la biserică accesul la vaccinare, dar dacă nu vine imboldul final din partea conducătorilor cultelor din România acest lucru nu se va întâmpla”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.