Emanuel Ungureanu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii în care apare Florian Coldea. Acesta a dorit să transmită și un mesaj legat de dosarul Lucan, amintind și de scandalul Hexi Pharma.

”Aceasta este ceafa domnului Coldea, fostul șef foarte operativ al SRI.

Ceafa lui de la Cluj a fost în ultimii ani un domn pe nume Simion Cecan, acest individ alunecos a fost adus de Coldea de la SRI Târgu-Mureș pentru a ne apăra de ungurii răi care vor să ne fure Transilvania.

Nu ne-au furat ungurii Ardealul dar Lucan a jefuit mii de clujeni sub ochii reci și indiferenți ai fostului șef SRI Cluj, Cecan, omul lui Coldea.(foto 3)

Pe Coldea și pe Cecan i-au durut fix în ceafă și de infecțiile nosocomiale și de alte probleme grave din spitale care ne bagă în mormânt înainte de vreme.

Domnul Coldea își plimbă ceafa prin Cluj foarte des în ultimul timp.

Acum, spre exemplu, se află în avion și o să aterizeze pe tărâmul lui Boc, prietenul lui Lucan.

Nu vă duceți să îl întâmpinați cu flori pe Florian Coldea, s-ar putea să provocați un moment stînjenitor, se aude că vine însoțit de domnul Vasile Dâncu și nu e frumos să nu aveți un buchet și pentru domnia sa.

Patria a Priori!”

Medicul Lucan, împreună cu fiul său, Ciprian Lucan, fostul manager al IUTR Cluj, Dan Sânpătreanu și directorul economic al instituției, Sanda Rodica Baciu, a fost acuzat de procurorii DIICOT de fraudă financiară. Analizele care erau efectuate în interiorul spitalului de stat erau facturate pe clinica profesorului, SC LUKMED. Lucan a fost suspectat și de tentative de omor, deoarece ar fi secționat artera renală a unui pacient.

Deputatul USR amintește și de scandalul Hexi Pharma în care compania a fost acuzată de faptul că ar fi comercializat dezinfectanți sub standardele necesare utilizării acestora în unitățile medicale.