Evenimentul Zilei > International > „Lebedele regale” înjunghiate și decapitate în Londra
„Lebedele regale” înjunghiate și decapitate în Londra

„Lebedele regale” înjunghiate și decapitate în Londra

Două lebede decapitate au fost găsite luna trecută în Birchmere Park, iar o a treia a fost descoperită în zona lacului Southmere din capitala Regatului Unit.

Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor (RSPCA) nu a exclus o posibilă legătură dintre acest caz și așa-numitul "ucigaș de pisici din Croydon", după ce mai multe lebede ucise au fost descoperite în câteva parcuri din sudul Londrei, conform Sky News.

RSPCA investighează cazul și a dispus trimiterea de patrule suplimentare în parcuri după o serie de descoperiri tulburătoare în regiunea Thamesmead din sud-estul Londrei.

Se pare că încă trei boboci de lebădă ar fi avut aceeași soartă după ce s-a observat dispariția lor din zonă. Toate lebedele sălbatice mute din Marea Britanie sunt considerate proprietatea Coroanei și uciderea lor este ilegală.

Oricine este găsit vinovat de încercarea de rănire a unei păsări sălbatice, de uciderea acesteia sau de prinderea animalului fără aprobare, riscă o pedeapsă de până la șase luni de închisoare și / sau o amendă de până la 5.000 de lire sterline.

Nick Wheelhouse, Inspector RSPCA, a declarat: "Paznicii parcului m-au informat că au aflat de moartea a trei lebede, trei boboci și a unei gâște de Canada, în ultimele săptămâni".

"Este un fapt îngrijorător, pentru că se pare că păsările au fost mai întâi înjunghiate, apoi decapitate, după care au fost lăsate lângă apă. De asemenea, este un act foarte deranjant și pentru vizitatorii parcului care ar putea face teribila descoperire."

Un purtător de cuvânt al RSPCA a declarat că uciderea lebedelor nu pare a avea legătură cu așa-numitul Ucigaș de Pisici din Croydon, dar această posibilitate nu este complet exclusă. Peste 360 ​​de pisici, vulpi și iepuri au fost găsiți morți în zona  „Greater London” începând cu septembrie 2015. În majoritatea cazurilor, animalele aveau capul și membrele tăiate.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: