Evenimentul Zilei > Actualitate > Lavinia Şandru, „o utecistă în Parlamentul Romaniei”
Lavinia Şandru, „o utecistă în Parlamentul Romaniei”

Lavinia Şandru, „o utecistă în Parlamentul Romaniei”

S-a născut pe 6 februarie 1975, în oraşul Dej din Cluj. Este căsătorită cu Darius Valcov, primarul oraşului Slatina, cu care are o fetiţă. A absolvit Academia de Arta Teatrală Târgu Mureş. În 2003, a efectuat un stagiu la Parlamentul European, Comisia de cultură, tineret, mijloace de informare în masa şi sport. După un an a devenit masterand la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Politice.

În 2001-2002 a fost secretar executiv în Departamentul de imagine al PD şi secretar internaţional al acestui partid. Doi ani mai târziu, în 2004, a ocupat funcţia de preşedinte al PD Târgu Mureş.

În 2005 s-a înscris în PIN şi a devenit vicepreşedinte al partidului.

La alegerile pentru Parlamentul European, primele în care a participat ca membru marcant al PIN, Lavinia Şandru a obţinut un scor modest, insuficient pentru a atinge pragul electoral.

Este o prezenţă agreabilă la emisiunile de divertisment şi surprinde prin tenacitate.

Pentru alegerile parlamentare, Lavinia Şandru negociase iniţial cu PSD cinci locuri de parlamentar pentru PIN, însă a anulat înţelegerea precizând că Ion Iliescu ar fi mărul discordiei între cele două formaţiuni.

OPINIA SPECIALIŞTILOR

"Şi-a urmărit cu determinare obiectivul, fără să fie distrasă de obstacole sau de prezicători. Şi-a construit un loc al ei pe scena politică. Curajoasă, superficială, estetică" – Bogdan Teodorescu (politolog)

"O utecistă în Parlamentul Romaniei. Vocală, agresivă, entuziastă" – Mircea Kivu (sociolog)

"Meliţă, entuziastă, nereflexivă, mecanica, personalitate inconsistentă, joaca un rol de rebel care nu e al ei (pechinezul care latra ca un Saint Bernard). Pechinez" – Mircea Kivu (sociolog)

Voi cum aţi caracteriza-o pe Lavinia Şandru?

Vedeţi şi:

DEZBATERE EVZ: Portretul politicianului român
Traian Băsescu
George Becali
Vasile Blaga
Cristian Diaconescu
Mircea Geoană
Cozmin Guşă
Adrian Năstase
Norica Nicolai
Victor Ponta
Călin Popescu-Tăriceanu
Theodor Stolojan
Elena Udrea
Corneliu Vadim Tudor

Marian Vanghelie