Evenimentul Zilei > Justitie > Laura (Kovesi) l-a scăpat pe Bebe (Kovesi) de „darea de mită”, printr-un auto-denunţ oportun
Laura (Kovesi) l-a scăpat pe Bebe (Kovesi) de „darea de mită”, printr-un auto-denunţ oportun

Laura (Kovesi) l-a scăpat pe Bebe (Kovesi) de „darea de mită”, printr-un auto-denunţ oportun

Ies la suprafaţă noi informaţii despre fostul soţ al Laurei Codruţa Kovesi. Dosarul penal ţinut la sertar de DNA de mai bine de şase ani nu este singurul în care este implicat Eduard Kovesi. Acesta a scăpat cu achitare într-un alt proces, a cărui sentinţă s-a dat în iunie 2012, după ce a făcut un denunţ împotriva lui Silvestru Tomuţa, fostul şef al Casei de Cultură din Sibiu. Ironia face că denunţurile să fi e o modă insituită în DNA în mandatul Laurei Codruţa Kovesi

Jurnaliştii de la Lumea Justiţie publică date despre un alt dosar penal instrumentat de DNA în care a fost implicat Eduard Kovesi, fostul soţ al şefei DNA. În iunie 2012, când s-a dat sentinţa în acest dosar, DNA era condus de Daniel Morar, dar Eduard Kovesi a scăpat printr- o metodă care a devenit foarte uzitată în timpul mandatului fostei soţii în fruntea procurorilor.

Cum a scăpat Kovesi de primul dosar penal

Eduard Kovesi apare în dosarul fostului şef al Casei de Cultură Sibiu, Silvestru Tomuţa, care a fost săltat de procurorii DNA sub acuzaţia de luare de mită. Bărbatul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, dar Kovesi, unul dintre mituitorii săi, a scăpat cu anchitare pentru că făcuse un denunţ împotriva lui Tomuţa. Acesta l-a denunţat pe fostul şef al Casei de Cultură Sibiu alături de alţi oameni de afaceri, printre care şi parteneri de ai săi. Ciudat este că Kovesi a făcut plângerea la cinci zile după primul auto-denunţ, dar procurorii au considerat că acest lucru nu este semnificativ, astfel că fostul soţ a primit neînceperea urmăririi penale.

Decizia de NUP a procurorilor a fost contestată la Tribunal

Silvestru Tomuţa a atacat în instanţă decizia procurorilor de a-l face scăpat pe Kovesi. Numai că Tribunalul Sibiu a respins plângerea lui Tomuţa „Faptul că ultimii trei denunţători (printre care şi Eduard Kovesi – n.r.) au formulat denunţurile la o dată ulterioară celei la care s-a înregistrat denunţul intimatului Dobrin Alin nu este în măsură să atragă nevalabilitatea acestor denunţuri, atâta timp cât, dispoziţiile art. 223 C.p.p privitoare la denunţ nu conţin dispoziţii referitoare la momentul sau termenul în care este necesar a se formula un denunţ”, au scris judecătorii sibieni în motivarea deciziei din iunie 2012.

Dezvăluiri EVZ: cum a vândut Kovesi nisip printr-o fi rmă de televiziune prin cablu

Numele lui Eduard Kovesi a fost adus în faţa opiniei publice după dezvăluiri publicate de Evenimentul Zilei. Reporterii noştrii au aflat că numele lui apare într-un dosar instrumentat de DNA care priveşte autostrada Sibiu- Orăştie. Dosarul era instrumentat de Mihaela Iorga Moraru, unul dintre cei doi procurori daţi afară din DNA de Laura Codruţa Kovesi.

Una dintre cele mai şocante dezvăluiri a fost făcută de jurnalistul Dan Andronic. Fostul soț al Laurei Codruța Kovesi, a cărui firmă, Led Communications din Sibiu, se ocupă cu internet și televiziune prin cablu, a ajuns intermediarul principal în șantier pentru livrarea de pământ de umplutură, balastru și piatră spartă, cu toate că nu deținea în proprietate nici balastiere, nici terenuri pentru groapa de împrumut și nici utilaje. Mai mult, respectiva firmă a lui Kovesi era intermediar al intermediarului, cu alte cuvinte factura materiale de construcții unei alte firme care la rândul ei factura mai departe către compania constructoare. Unul dintre intermediari este chiar o firmă care are ca obiect de activitate organizarea de evenimente!

Bebe se folosea de relaţiile şefei DNA

La vremea respectivă Silvestru Tomuţa l-a acuzat pe Eduard Kovesi că influenţează justiţia din Sibiu. „Kovesi Eduard – om de afaceri, personaj controversat, fostul soţ al procurorului general al României, firmă de televiziune prin cablu, firmă de mijloace de comunicaţie şi interceptare, contracte cu SRI pentru furnizare de materiale şi aparatură specială de interceptare, deci posesorul unor sume uriaşte rulate prin contracte de achiziţii publice, finanţator din umbră a mai multor firme, calitatea recunoscută chiar de el în declaraţii date la DNA. Fostul soţ uzează intens de toate relaţiile din comunitate ale fostului cuplu. Să nu uităm că doamna Kovesi a fost procuror şi procuror şef, şeful DIICOT Sibiu înainte de funcţia actuală, o perioadă de 11 ani.

Sunt multe relaţii, persoane sus puse fac parte din ele, persoane puternice care pot face aproape orice”, scria în 2012 Tomuţa despre Bebe Kovesi.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: