Evenimentul Zilei > Justitie > Laura Codruța Kovesi spune că nu a plagiat după ce și-a cumpărat singură soft

Laura Codruța Kovesi spune că nu a plagiat după ce și-a cumpărat singură soft

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost acuzată în spaţiul public că şi-a plagiat teza de doctorat, imediat după apariţia acestui scandal, Kovesi susţine că s-a "blindat" şi a cumpărat softul special prin care se verifică plagiatul.

După ce şi-a verificat lucrarea, Kovesi arată că nu există pasaje plagiate. Pe de altă parte, GIP și Mugur Ciuvică au aratat public că lucrarea a fost copiată în mare parte.  Totodată, ulterior cei de la CNATDCU au spus că există doar o mică parte care este plagiată, dar nu suficient de mare pentru ca efectele să se extindă asupra întregii lucrări. „Când au apărut aceste anchete, eu mi-am cumpărat din bani propri softul prin care se verifică dacă o lucrare este plagiat sau nu. Mi-am verificat propria lucrare şi conform acestui soft, rezultatul este zero. Dacă introduci corect datele, softul verifică cuvintele din limba română şi modul în care acestea au fost utilizate şi dacă ai utilizat corect ghilimelele pentru citare. Eu mi-am verificat lucrarea şi este zero. Am trimis deja două adrese, dintre care una către Universitatea de Vest din Timişoara, iar în momentul în care se vor finaliza toate aceste anchete, voi face publice rezultele obţinute prin intermediul softului”, a declarat Kovesi, la Radio România Actualităţi.

GIP și Mugur Ciuvică au verificat, anul trecut, teza șefei DNA, prin softul cel mai performant , iThenticate. Pentru a folosi softul, conform declarațiilor acestuia, Mugur Ciuvică a închiriat dreptul de folosință, întrucât softul în sine costă foarte mult. Mugur Ciuvică a declarat de-a lungul timpului că a achitat 600 de dolari pentru fiecare pagină  verificată.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: