Kovesi a „VÂNAT-O” mult timp pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru. CULISELE RĂZBOIULUI din DNA
Editura Evenimentul si Capital

Kovesi a „VÂNAT-O” mult timp pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru. CULISELE RĂZBOIULUI din DNA

Mihaela Iorga Moraru
Autor: | | 0 Comentarii | 7691 Vizualizari

Jurnaliștii de la Lumea Justiției suțin, cu documente, că magistrata Mihaela Iorga Moraru a fost ”vânată” de mai mult timp de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi care a trimis mai multe contoale operative pe capul magistratei.

Astfel, conform site-ului luju.ro în urma verificărilor s-a constatat că Mihaela Iorga Morarau își făcea treba. Nemulțumită de răpusurile primite Laura Codruța Kovesi îi căuta, însă, ”nod în papură” și a cerut să i se ia dosarele pe care le instrumenta.

Execuția procuroarei Mihaela Iorga Moraru a început cu luni bune înainte că Laura Kovesi să o mazileasca din DNA, scriu cei de la luju.ro. Șefa DNA a dispus controale operative pe activitatea lui Iorga Moraru, însă socoteală nu s-a potrivit. Rezultatele verificărilor făcute de adjunctul DNA Călin Nistor au relevat că în activitatea lui Moraru nu au fost găsite nereguli. Concluziile nu au satisfăcut-o pe Kovesi, care a dispus noi controale cu scopul de a “emite un ordin”

Lumeajustitiei.ro va prezintă dovadă că procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi urmarea de mult timp să o înlăture din parchetul anticorupție pe procuroarea Mihaela Iorga Moraru. Înscrisuri aflate în DNA, dar și la dosarul în care procuroarea Mihaela Iorga Moraru cere în instanța anularea ordinului de revocare din parchetul anticorupție, relevă că toate controalele privitoare la activitatea Mihaelei Iorga Moraru care aveau rezultate bune erau întoarse pentru a fi refăcute, astfel încât să corespundă cu solicitările șefei DNA, solicitări care au culminat cu impunerea unui nou control în care “voi emite un ordin” pentru revocarea procuroarei Moraru.

Documentele pe care le prezentăm în facsimil în cuprinsul articolul reprezintă notele cu concluziile verificărilor privind activitatea Mihaelei Iorga Moraru în DNA și adresele pe care procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție Călin Nistor (foto stânga), cel care a și efectuat controalele, le-a transmis șefei sale Laura Kovesi (foto dreapta). Pe fiecare dintre adresele transmise cabinetului procurorului șef al DNA sunt făcute mențiuni cu pixul în care sunt cerute alte controale întrucât informariile transmise de Nistor “nu corespund cu cele solicitate prin dispoziția rezolutiva”.

Astfel, în dată de 24 martie 2017 procurorul adjunct al DNA Călin Nistor a finalizat controlul operativ dispus de Laura Codruța Kovesi privind activitatea desfășurată de procuroarea Mihaela Iorga Moraru stabilindu-se, printre altele că această avea un număr de 122 de cauze penale în lucru, că există situații în care au fost dispuse constatări tehnico-științifice chiar și de 2 ani dar nu au fost efectute de specialiști, fapt care a dus la întârzierea finalizării dosarelor, dar și cel mai important, că “nu au fost identificate cauze de tergiversare a urmăririi penale imputabile procurorului de caz.”

Tot atunci, întrucât s-a constatat că are prea multe cauze, Călin Nistor a dispus că procuroarei Mihaela Iorga Moraru să nu i se mai repartizeze dosare până la diminuarea stocului aflat în lucru.

Măsură a fost una justificată, dacă ținem cont de faptul că, din informațiile pe care le avem, după plecarea din DNA a Mihaelei Iorga Moraru s-a constatat că dosarele pe care această le lucra la acel moment conțineau 1.200.000 de documente și 500 de volume.

Concluziile de mai sus au fost astfel transmise de Nistor, împreună cu o adresa procurorului șef al DNA Laura Kovesi în dată de 27 martie 2017. La dată de 4 aprilie 2017 au fost făcute însă importante mențiuni pe respectivă adresa, chiar de către șefa DNA, Laura Kovesi, în care cerea refacerea controlului motivat de faptul că “este puțîn credibil că în toate cele 135 de dosare s-a lucrat ritmic".

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate