Evenimentul Zilei > Politica > Laszlo Tokes: „Se duce o tărăgăneală în jurul autonomiei, cu ochii pe Bucureşti”
Laszlo Tokes: „Se duce o tărăgăneală în jurul autonomiei, cu ochii pe Bucureşti”

Laszlo Tokes: „Se duce o tărăgăneală în jurul autonomiei, cu ochii pe Bucureşti”

Prezent astăzi la Sfântu Gheorghe, în Covasna, liderul CNMT a declarat că principala întrebare este dacă maghiarii se vor mulțumi în continuare cu "oportunismul politic" din ultimii 25 de ani sau vor milita pentru a dobândi autonomia secuimii, potrivit mediafax.ro.

"Întrebarea de bază se pune în felul următor: ne mulţumim cu oportunismul politic obişnuit de 25 de ani încoace în privinţa autonomiei ori într-adevăr vom milita pentru autonomie şi vom dobândi autonomia ungurilor din România, respectiv autonomia teritorială a secuimii? În prezent, la fel ca înainte, se duce o tărăgăneală în jurul autonomiei, cu ochii pe Bucureşti şi situaţia interioară domestică politică a României, dar noi trebui să păşim pe calea noastră şi să dăm şansă izbândei autonomiei", a declarat Laszlo Tokes.

Tokes a mai afirmat că din acest motiv PPMT şi-a lansat propria concepţie de autonomie pe care a supus-o dezbaterii publice, dar că la urma-urmei organizaţiile maghiare trebuie să ajungă la un numitor comun în privinţa autonomiei.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: