Conform regulamentelui FIFA, Harleme Gnohere, care joacă în Liga 1 din iulie 2015, ar trebui să joace cinci ani în competiţia internă pentru a fi eligibil. "Omrani și Gnohere sunt fotbaliști care au un randament extraordinar. I-am spus Bizonului, când am fost în Olanda, că trebuie să mai dea câteva kilograme jos. Ar trebui să ajungă pe la 90. Ar fi mult mai eficient în acel moment. Apoi e posibil să îl aduc la națională. De când a venit în România s-a descurcat fără oscilații, a fost constant în evoluții, atât la Dinamo cât și la FCSB. Nu ar fi o problemă naturalizarea. Noua legislație permite să o facem în câteva luni, în regim de urgență", a declarat Cosmin Contra.

În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la Euro 2020, tricolorii mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania.

Dacă variant Harleme Gnohere nu va căpăta contur, FRF mai are la îndemână o soluţie: vrea să naturalizeze un atacant de 18 ani de la PSG cu cetăţenie moldoveană şi franceză. "Vrea să joace pentru România!", spun oficialii FRF, fără a dezvălui despre ce jucător e vorba.