La Vaslui mergi la doctor dimineața numai cu învoire de la serviciu

La Vaslui mergi la doctor dimineața numai cu învoire de la serviciu

Salariații care au program de muncă dimineață nu au acces la medicii vasluieni din Spitalul Județean sau Policlinică fără a se învoi de la serviciu. Asta pentru că aceștia au program de lucru întocmai ca funcționarii, până la ora 16.00.

Dacă ai nevoie de consultații repetate sau un tratament care necesită mai multe vizite la medic va trebui să-i explici angajatorului că în întregul oraș nu există un singur medic disponibil după-amiază și nu chiulești. Dacă nu te crede, mergi la cabinete sau clinici private.

Policlinica și Spitalul Județean Vaslui nu există decât pentru pensionari și șomeri, sau pentru cei care au program de lucru după-amiaza. Nicidecum pentru funcționari, care merg la serviciu de dimineață și termină programul după-amiază. Adică întocmai ca medicii vasluieni, care au și ei program de funcționari publici, informează vrn.ro.

Pe ușa imensei majorități a cabinetelor medicale din Spital sau din Policlinică stă scris 08.00 – 15.00, pentru că pentru alți medici programul să se încheie la ora 16.00, oră la care, multi dintre vasluienii cu un loc de muncă, precum medicii, se pregătesc să-si încheie programul. Practic, fără a se învoi de la serviciu, un funcționar vasluian nu are nicio sansă de a beneficia de o consultatie medicală sau de a primi un tratament din partea unui medic specialist în sistemul de stat. Doamne ferește ca pacientul să aibă nevoie de mai multe consultatii sau un tratament care necesită mai multe vizite la medic! Va fi foarte greu de explicat angajatorului că în întregul sistem medical din municipiul reședință de județ nu se poate găsi un singur medic după ora 16.00, decât la policlinicile cu plată.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Într-adevăr, nu avem medici pentru a asigura două schimburi, și pentru după-amiază. Avem specialități care au program si după-amiază”, a spus Ana Rinder, managerul Spitalului Judetean de Urgentă Vaslui, pentru vrn.ro.

Managerul Spitalului Judetean, care administrează si Policlinica, explică și de ce salariatii sunt foarte motivati să apeleze la medicii din Policlinică: cu o trimitere de la medicul de familie, consultatia va fi gratuită.

Orar de șmecheri

 

O vizită la Policlinica din Vaslui este mai mult decât lămuritoare. Dacă ai copilul bolnav trebuie să te învoiești de la serviciu. Programul la Ambulatoriu integrat pediatrie: 08.00 – 15.00, la cabinetul de Sănătate Mintală Copii: 08.00 – 15.00. La „Laboratorul de analize medicale” recoltarea de probe biologice se face între orele 08.00 si 12.00, așa cum este recomandat, dar eliberarea buletinelor de analize se face între orele 08.00 – 12.00, deci o altă zi în care trebuie să lipsești de la serviciu. La „Laboratorul determinări grupe sanguine” se lucrează numai între orele 07.00 – 14.00. La cabinetul „Diabet, nutritie si boli metabolice” programul este între orele 08.00 – 15.00. La Urologie programul este 08.00 – 15.00, iar la Nefrologie asemenea, la fel si la Obstretică – Ginecologie si Dermato – Venerice, în vreme ce pe usa de la Triaj Oncologie stă scris 07.00 – 15.00. Iar dacă ai avut nenorocul în viată să te îmbolnăvești de diferite boli si să mai si crezi articolul din Constitutie care spune că „dreptul la ocrotirea sănătătii este garantat”, iar seful te-a luat de mult pe făras, nu ai nicio sansă să-ti mai revii: medicul specialist psihiatru din Policlinică are si el program de la ora 08.00 până la ora 15.00…