În urma celui mai recent test nuclear efectuat de Coreea de Nord, preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat cu premierul nipon Shinzo Abe.

Într-un comunicat emis de Casa Albă a fost declarată „o alianţă între cele două state.

„Cei doi lideri au condamnat continuarea acţiunilor de destabilizare şi de provocare din partea Coreii de Nord şi au confirmat angajamentele reciproce de neclintit între cele două ţări în materie de apărare şi s-au angajat să continue să coopereze îndeaproape”, se afirmă în text.

„Preşedintele Trump a reafirmat angajamentul SUA de a apăra patria noastră, teritoriile noastre şi pe aliaţii noştri folosind întreaga gama de capacităţi diplomatice, convenţionale şi nucleare de care dispun”, precizează comunicatul preşedinţiei americane.

Statele Unite ale Americii au avertizat că dacă se va continua în această manieră, în cele din urmă vor oferi „un răspuns militar masiv”.

Avertismentul a fost formulat de ministrul apărării american Jim Mattis în finalul unei reuniuni de urgenţă convocată de Donald Trump cu consilierii săi în domeniul securităţii naţionale, informează Agerpres.