Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Cluj-Napoca era să sfârșească în apele Someșului după ce a ajuns cu mașina în apele Someșului.

Acesta a fost salvat de pompieri ajunși rapid la locul incidentului. Salvatorii, care au fost asigurați cu cordelină, au reușit să-l scoată afară din apă pe șoferul în stare de șoc. Acesta plonjase cu mașina până în mijlocul râului.

Din fericire, nu a fost rănit și nimeni nu se mai afla cu el în mașină la momentul producerii incidentului.

Tânărul era conştient, dar în stare de şoc, şi nu a putut să explice cum a ajuns cu mașina în râu.

A pierdut controlul volanului și a ajuns în Someș

Conform polițiștilor de la fața locului, tânărul ar fi pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei de circulație, dar și din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru mai multe investigaţii medicale, deși nu prezenta răni la prima vedere.

Pentru a elimina o ipoteză, oamenii legii l-au testat pe bărbat cu aparatul etilotest, dar în urma verificării a reieșit că nu consumase deloc alcool.

„O autospecială și un echipaj SMURD au intervenit pentru a scoate un bărbat dintr-un autoturism ajuns în apele râului Someșul Mic. Evenimentul a avut loc în apropiere de strada Splaiul Independenței, iar pentru scoaterea bărbatului, de 30 de ani, au intervenit doi pompieri asigurați cu o cordiță.

Bărbatul a fost consultat de către echipajul SMURD, era conștient și cooperant, fiind apoi transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate”, a mai transmis ISU Cluj, conform Stirile Protv.

Nu este primul incident de acest fel, în care cineva pierde controlul volanului din cauza neadaptării vitezei de mers și a carosabilului umed. De aceea autoritățile le recomandă mereu șoferilor să fie prudenți și adapteze viteza de mers la condițiile meteo date, tocmai pentru a evita astfel de evenimente neplăcute.