Evenimentul Zilei > International > LA STAMPA: Papa Francisc: Munca micilor fermieri este mai importantă ca niciodată
LA STAMPA: Papa Francisc: Munca micilor fermieri este mai importantă ca niciodată

LA STAMPA: Papa Francisc: Munca micilor fermieri este mai importantă ca niciodată

Prea des uităm „scopul vieții noastre, adică întâlnirea definitivă cu Dumnezeu, pierzând astfel sentimentul de așteptare și absolutizând prezentul”.

Omul face totul totul ca şi când nu ar muri niciodată, preocupându-se doar „să posede, să se afirme, să aibă o viaţă stabilă”, spune Papa Francisc în timpul rugăciunii Angelus din 8 noiembrie 2020.

În „Ziua Recunoștinței” dedicată apei, Pontiful dedică un gând „lumii rurale, în special micilor fermieri: a căror muncă este mai importantă ca oricând în această perioadă de criză”; și avertizează: trebuie să „protejăm apa ca pe un bun comun, a cărei utilizarea trebuie să respecte destinația sa universală”.

După Angelus, Papa reamintește că „astăzi încep reuniunile Forumului de dialog politic libian de la Tunis”, în care „sunt implicate toate părțile”. Pontiful speră cu tărie „că în acest moment delicat va fi găsită o soluție la îndelungata suferință a poporului libian și că recentul acord pentru încetarea focului permanent va fi respectat și pus în aplicare”. Papa ne invită să ne rugăm „pentru pacea și stabilitatea din Libia”.

De asemenea, Papa Francisc urmărește „cu îngrijorare știrile care vin din Etiopia. În timp ce vă îndemn să respingeți tentația confruntării armate, invit pe toată lumea la rugăciune și respect fratern, la dialog și la soluționarea pașnică a discordiilor „.