Evenimentul Zilei > Social > LA STAMPA: Ippolito: „Persoanele care au avut COVID-19 nu trebuie să se vaccineze”
LA STAMPA: Ippolito: „Persoanele care au avut COVID-19 nu trebuie să se vaccineze”

LA STAMPA: Ippolito: „Persoanele care au avut COVID-19 nu trebuie să se vaccineze”

"Persoanele care au avut COVID-19 nu trebuie să se vaccineze împotriva bolii, deoarece au dezvoltat anticorpi naturali, cel mult vor trebui să verifice nivelul acestor anticorpi. Iar când aceștia vor scădea, poate fi reconsiderată vaccinarea", a explicat Giuseppe Ippolito, director științific al Institutului Spallanzani din Roma, care a intervenit la emisiunea "Radio anch'io" de la Rai Radio 1.

„Nu știm cât durează imunitatea. Se crede că oamenii vor putea utiliza un vaccin diferit împotriva coronavirusului.

Nu este primul caz. Am mai avut experiențe cu alte vaccinuri, în care persoanele care nu au răspuns la unul ori dublau doza, ori foloseau un alt vaccin. Dimpotrivă, cred că toată lumea va trebui să facă doză dublă din același vaccin, momentan, pe baza cunoștințelor actuale. Apoi, cei care nu răspund la tratament, cu siguranță vor recurge la un alt vaccin”, a adăugat Ippolito.

În ceea ce privește vaccinarea în raport cu vârsta, Ippolito a adăugat: „Ideea vaccinării tinerilor, din punct de vedere științific, dacă am fi în timp de pace, ar fi o modalitate utilă pentru a reduce circulația. Dar suntem în timp de război și este mai bine să evităm decesele și cazurile grave”.