Evenimentul Zilei > Social > LA STAMPA: Coronavirus: Ungaria interzice fermele de nurcă și de alte animale din care pot fi confecţionate blănuri
LA STAMPA: Coronavirus: Ungaria interzice fermele de nurcă și de alte animale din care pot fi confecţionate blănuri

LA STAMPA: Coronavirus: Ungaria interzice fermele de nurcă și de alte animale din care pot fi confecţionate blănuri

Guvernul maghiar a anunțat adoptarea urgentă a unei legi care să interzică creșterea nurcii pentru a proteja sănătatea publică în urma dovezilor științifice care atestă că aceste animale au un rol activ în răspândirea coronavirusului.

Măsura vizează evitarea transferului acestor ferme din alte țări în care acestea au fost deja interzise, sau unde a început procesul legislativ care le-ar interzice.

Pe lângă fermele de nurcă, sunt interzise și cele ale altor specii de animale exploatate pentru blană, cum ar fi vulpile, mofetele și nutria. Acestea sunt specii care în prezent nu sunt crescute în Ungaria, dar care, în consecință, nu vor mai putea fi crescute niciodată. Cu toate acestea, fermele de chinchilla și iepuri pentru lână de angora rămân active în Ungaria, chiar dacă guvernul pare dispus să pună capăt și acestor producții.

Inițiativa guvernului maghiar, comentează Lav, „este singura cu adevărat eficientă în evitarea cel puțin a unei posibile răspândiri a coronavirusului din crescătoriile de nurcă. În Italia, din păcate, ministrul sănătății s-a limitat la adoptarea unei prevederi de suspendare temporară a acestor ferme și, mai mult, într-o perioadă în care nu există reproduceri și în care în cele 8 structuri încă active există doar reproducători. De asemenea, este necesar ca Italia să interzică definitiv fermele de nurcă, în interesul animalelor și al sănătății publice”.