Evenimentul Zilei > Actualitate > La Piatra Neamț, interlopii cer taxă de protecție pentru o viață liniștită
La Piatra Neamț, interlopii cer taxă de protecție pentru o viață liniștită

La Piatra Neamț, interlopii cer taxă de protecție pentru o viață liniștită

Un infractor periculos le cerea taxă de protecție locuitorilor unui cartier din Piatra Neamț, pentru ca oamenii să poată trăi în liniște, în propriile case.

Polițiștii din Piatra Neamț susțin că nu au văzut niciodată un asemenea tupeu, din partea unui interlop. Este vorba despre recidivistul Vasile Capră, un infractor cu un bogat trecut infracțional, deosebit de violente, care le cerea locuitorilor din cartierul Văleni, din Piatra Neamț, să plătească taxe de protecție, pentru a putea trăi în liniște. Cei care refuzau să plătească, erau luați la bătaie, și fie se mutau din cartier, fie acceptau să plătească. „Din cercetări a reieşit că, în perioada 26 decembrie 2019 – 6 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică faţă de cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toate din Piatra Neamţ, cu scopul de a-i determina să îi remită sume mari de bani, pentru a le permite să locuiască în continuare, în aceeaşi zonă. Pe fondul acestor constrângeri, persoanele vătămate ar fi fost determinate să părăsească imobilul“, susține IPJ Neamț.

Una dintre victimele lui Capră a povestit că s-a întors, în ajunul Crăciunului, din Spania, pentru a petrece sărbătorile acasă. La scurt timp, bărbatul și familia lui au fost vizitați de Vasile Capră care le-a cerut o taxă de protecție de 5.000 de euro, în caz contrar le va viola copiii iar pe femei le va trimite la ”produs”, în diferite rețele de proxenetism.

O altă familie a sunat de urgență la 112, și a cerut intervenția polițiștilor, după ce Vasile Capră a intrat peste ei în locuință, în ajunul Bobotezei, amenințându-i pe cei din casă cu cuțitul.

Judecătorii din Piatra Neamț au pus capăt situației și au dispus arestarea lui Capră pentru șantaj, pentru o perioadă de 30 de zile.