Evenimentul Zilei > Justitie > La DNA Oradea, pentru cele 3 posturi vacante există un singur pretendent
La DNA Oradea, pentru cele 3 posturi vacante există un singur pretendent

La DNA Oradea, pentru cele 3 posturi vacante există un singur pretendent

În urma scandalurilor care vizează acuzații de abuz, procurorii din Oradea nu se înghesuie să lucreze a la Direcția Națională Anticorupție. Drept urmare, posturile ocupate de Ciprian Man şi Cristian Ardelean sunt vacante de mai multă vreme.

Direcția Națională Anticorupție a organizat un concurs, în perioada  1 martie – 23 aprilie, pentru numirea procurorilor în funcții de execuție în cadrul DNA, informează ebihoreanul.ro.

În prezent, DNA  are 31 de locuri vacante în cadrul structurii centrale şi la 9 posturi vacante în țară. La acest concurs s-au prezentat doar 15 candidați. La Oradea, pentru cele trei posturi existente, există un singur pretendent. 
Au fost scoase la concurs 10 posturi la Structura centrală, din care unul în cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, respectiv 21 de posturi la serviciile teritoriale Alba Iulia, Braşov, Craiova, Galaţi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş şi Timişoara. 

La Oradea există 3 posturi disponibile, dintre care două ocupate până în urmă cu două luni de procurorii Cirpian Man și Cristian Ardelean, care au fost eliberați din funcții ca urmare a scandalului public generat de înregistrarea făcută publică de avocatul Răzvan Doseanu , în care procurorii orădeni, între care şi Cristian Ardelean, discutau despre "liniștirea judecătorilor" în sediul DNA. 

Pentru cele 3 posturi există, însă, un singur pretendent, în persoana magistratului Victor Liloiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. 

De altfel, Liloiu lucrează deja la DNA Oradea, începând de luna trecută, când Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea lui în funcţia de procuror în cadrul Serviciului Teritorial Oradea a DNA, pe o perioadă de 6 luni.

Pentru a putea candida la o funcţie de procuror în cadrul DNA, procurorii au câteva condiţii de îndeplinit: să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită ireproșabila şi cel puţin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător. 
Magistrații-procurori vor avea o probă de interviu şi o alta constând în evaluarea a 5 rechizitorii sau a altor acte profesionale alese aleatoriu, din ultimii 5 ani de activitate. 

Sursa foto: Bihon

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: