Evenimentul Zilei > International > La Chișinău, premierul Victor Ponta a fost întâmpinat într-un mod inedit
La Chișinău, premierul Victor Ponta a fost întâmpinat într-un mod inedit

La Chișinău, premierul Victor Ponta a fost întâmpinat într-un mod inedit

În contextul împlinirii a 24 de ani de la obținerea independenței Republicii Moldova față de URSS, premierul României, Victor Ponta, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, a fost întâmpinat de aproximativ două sute de tineri cu măști care aveau chipul cetățeanului român George Simion, activistul pentru Unire expulzat și interzis ilegal în Republica Moldova pe o perioadă de cinci ani.

lash-mob-ul a fost organizat de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei. ,,Justiția din Republica Moldova tergiversează dosarul din cazul George Simion, demonstrând că indicațiile politice sunt mai presus de lege. Sistemul acesta corupt a adus populația Republicii Moldova în pragul falimentului. Tranziția nesănătoasă trebuie să se sfârșească acum. Vrem să se facă dreptate în cazul George Simion, vrem justiție funcțională și considerăm că adevărata suveranitate, independență și libertate pot fi obținute numai prin Unire”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării.

După ce au desfășurat un banner cu mesajul ,,Vrem dreptate în cazul George Simion!”, tinerii și-au scos măștile de CITEȘTE MAI MULT PE evz.md