La Băile Felix se tratează turişti din Kuweit. Vă vine să credeţi?

La Băile Felix se tratează turişti din Kuweit. Vă vine să credeţi?

La Băile Felix se vor trat circa două mii de cetăţeni din Kuweit anual, ca urmare a unui proiect derulat de spitalul privat Alorf din statul din Orientul Mijlociu, informează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Proiectul demarat în acest an presupune tratament de recuperare pentru pacienţii kuweitieni ai Spitalului Alorf în unităţi turistice specializate din staţiunea balneară Băile Felix, ţinta fiind de 2.000 de turişti pe an în România. Directorul spitalului, doctorul Mansour Alorf, s-a declarat extrem de mulţumit de colaborarea unităţii medicale din Kuweit cu universităţi de profil româneşti, cu medicii români şi cu operatorii de turism din staţiunea balneară Băile Felix. Acesta a precizat că pacienţii care s-au recuperat deja în România au plecat mulţumiţi din Băile Felix.

Reprezentanţii unităţii medicale din Kuweit au declarat că vor să extindă colaborarea cu România, aducând în discuţie atât posibilitatea deschiderii unei unităţi sanitare kuweitiene de acelaşi nivel în ţara noastră, cât şi pe cea a creşterii cererii de servicii româneşti de recuperare balneară şi de geriatrie pe piaţa din Kuweit.

Pentru a atrage clienţi, spitalul a promovat intens staţiunea balneară din România în presa arabă din Kuweit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit comunicatului remis de MDRT, ministrul Elena Udrea le-a vorbit medicilor kuweitieni despre acţiunile de dezvoltare a staţiunilor baneare româneşti, iar şeful de la Sănătate, Ladislau Ritli, a subliniat contribuţia Ministerului Sănătăţii la dezvoltarea turismului românesc de sănătate.