Evenimentul Zilei > Actualitate > La Arad și Timișoara se face inventarul gropilor din asfalt
La Arad și Timișoara se face inventarul gropilor din asfalt

La Arad și Timișoara se face inventarul gropilor din asfalt

Primăriile din vestul țării au început inventarierea gropilor. Edilii cer cetățenilor să semnaleze apariția acestora, pentru a se putea interveni, ulterior, în repararea lor.

Primaria Municipiului Arad a început inventarierea gropilor și le cere cetățenilor să semnaleze direct pe site-ul instituției situațiile întâlnite. „Pentru ca procesul de inventariere să se desfăşoare rapid, invităm cetăţenii municipiului să ia parte la acţiunea de identificare a acestora. Eventualele sesizări vor putea fi făcute prin intermediul aplicaţiei My Arad, disponibilă pe website-ul Primăriei (www.primariaarad.ro)” – arată reprezentanţii Municipalităţii. Potrivit acestora, repararea gropilor depistate în carosabil va începe „imediat ce condiţiile meteo vor permite acest lucru”.

La Timișoara, primarul Nicolae Robu susține că anul acesta nu s-au înregistrat la fel de multe gropi, în comparație cu anul trecut. Aici inițiativa inventarierii gropilor au avut-o șoferii, care au semnalat apariția lor prin intermediul aplicației Waze, care e din ce în ce mai folosită. Calea Șagului, Stan Vidrighin, Bd. Liviu Rebreanu, Calea Circumvalațiunii, Bd. I.C. Brătianu sunt ”campioane” în topul care numără craterele din carosabil. Foarte multe gropi au fost semnalate și pe străzile din cartiere. De reparații se va ocupa Societatea de Drumuri Municipale a Primăriei. ”Joi vom da drumul stației de asfalt și vom începe repararea gropilor cu mixtură la cald. Temperaturile anunțate sunt potrivite pentru astfel de lucrări și se va începe remedierea stricăciunilor apărute în timpul iernii. E adevărat că noi cum am procedat la așternere de covor asfalt și nu la plombări, nu mai sunt așa de multe gropi ca altădată, dar încă sunt zone în care avem necazuri”, a anunțat primarul Nicolae Robu într-o conferință de presă.