Evenimentul Zilei > Social > La 3 ani, a făcut accident vascular. Cât de mult îi afectează COVID-19 pe copii
La 3 ani, a făcut accident vascular. Cât de mult îi afectează COVID-19 pe copii

La 3 ani, a făcut accident vascular. Cât de mult îi afectează COVID-19 pe copii

Pandemia de coronavirus care a bulversat viața întregii planete a provocat numeroase dezbateri privind modul în care COVID-19 afectează copiii.

Un băiat din Missouri, în vârstă de 3 ani, a suferit un accident vascular cerebral după ce a a fost testat pozitiv la COVID-19. Am crezut că îl vom pierde cu siguranță”, a declarat Tim Parris, tatăl lui Colt, pentru postul de știri local Fox 2 Now. Nu-ți pasă cât de dur ești, vei plânge. Nu te poți abține atunci când este băiatul tău de 3 ani”.

„Am avut deja Crăciunul „, a spus mama lui Colt. „Este așezat pe pat acolo, în cameră. Nu cred că am fi putut cere ceva mai mult decât atât”. Săptămâna trecută a încetat să mai mănânce și să bea, a declarat mama sa, Sara Parris. Ea l-a dus la o clinică locală pentru a face testul pentru COVID-19, care a fost negativ. Dar medicii de la clinică au recomandat ca copilul de 3 ani să fie dus la Spitalul de Femei și Copii de la Universitatea din Missouri, unde a fost testat pozitiv.

Câteva ore mai târziu, mama sa a spus că fiul ei a pierdut capacitatea de a-și mișca brațul drept și piciorul drept. Discursul său a fost, de asemenea, „dezactivat”, a remarcat ea. „Așadar, m-am dus să i-l duc pe Boo, animalul de pluș, și am observat că nu și-a folosit brațul dominant pentru a-l apuca”, a spus Sara Parris. „A întins mâna pentru a-și apuca iepurașul și apoi, din nou, am știut că altceva nu este în regulă.” Medicii au efectuat rapid teste și au descoperit că există un blocaj în creierul copilului mic, un posibil efect neurologic al COVID-19.

COVID-19 a fost legat de mai multe afecțiuni neurologice

„Diagnosticul COVID este important, deoarece credem că motivul pentru care acest pacient cu COVID, inclusiv copilul, are accidente vasculare cerebrale și o varietate de alte probleme este acela că au tendința de a forma cheaguri „, a explicat Camilo Gomez, un neurolog care a îndepărtat cheagul de sânge din creierul lui Colt.

„Într-adevăr, noul coronavirus a fost legat de mai multe afecțiuni neurologice, un studiu din iulie identificând aceste afecțiuni ca accidentul vascular cerebral, delir, leziuni ale nervilor și o afecțiune inflamatorie cerebrală rară, care poate fi fatală. Acestea fiind spuse, nu există niciun alt caz ca acesta”, a explicat, pentru Fox 2 Now, Dr. Paul Carney, care l-a t ratat pe Colt. „Ceea ce este diferit aici, este faptul că vorbim despre un copil și, așa cum am menționat, nu există niciun alt caz ca acesta. Dacă ar fi fost cineva cu vârsta peste 40 sau 60 de ani, probabil că ar fi avut un rezultat foarte diferit”, a mai spus Carney.

Mama sa a spus că nu este sigură de locul în care fiul ei a contractat inițial virusul, întrucât ea și soțul ei au ales să își îngrijească copiii la domiciliu, la scurt timp după lovitura de pandemie. „Am redus la minimum interacțiunea publică în cea mai mare măsură. Nu ieșim și așa, de capul nostru, nu poate fi COVID pentru că nu suntem în preajma nimănui. Este o binecuvântare că a scăpat. Colt este acum pe drumul spre recuperare. El va necesita tratament special pentru a-și putea mișca brațul și piciorul drept”.