Evenimentul ZileiEVZ SpecialL-a trădat Dan Barna pe Vlad Voiculescu? Informații explozive din interiorul USR

L-a trădat Dan Barna pe Vlad Voiculescu? Informații explozive din interiorul USR

L-a trădat Dan Barna pe Vlad Voiculescu? Informații explozive din interiorul USR
Vlad Vociculescu, fostul ministru al Sănătății, demis recent de premierul Florin Cîțu, stârnește comentarii animate în continuare. Deutche Welle spune într-un comentariu că în guvern se vorbea despre Vlad Voiculescu cu o duioșie ironică atunci când era numit „arogant în chip angelic”, iar greșelile lui erau contabilizate de mai multă vreme și de PNL, și de USR.

Demiterea ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu i-a luat prin surprindere pe politicienii arcului de guvernământ. Unii susțin că nici măcar pe liderul USR, Dan Barna. Concursul de popularitate declanșat de Vlad Voiculescu în interiorul executivului i-ar fi deranjat inclusiv pe colegii de coaliție ai acestuia. Ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva Dan Barna o să accepte, până la urmă, mutarea făcută de Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu – ”arogant în chip angelic”

În guvern se vorbea despre el cu o duioșie ironică atunci când era numit „arogant în chip angelic”, iar greșelile lui erau contabilizate de mai multă vreme și de PNL, și de USR. Informațiile aparțin jurnaliștilor de la Deutsche Welle .

Aerul reformist adus de Vlad Voiculescu nu a putut egala, în cele din urmă, gafele și incapacitatea lui de a comunica în perioadele cele mai critice ale mandatului său, mai spune sursa citată.

Deutsche Welle nu se limitează doar la atât și lansează întrebări care descalifică viața politică și oarecum societatea românească actuală. ”Se întâmplă și lucruri surprinzătoare. Nu miraculoase, cum ar fi demiterea, parcă dincolo de legile naturii, a lui Raed Arafat. Nici cea, firească într-un stat mafiot, a lui Vlad Voiculescu. Și, totuși, foarte uimitoare”, reflectează Deutsche Welle.

Structurile mafiote și isterie mediatico-politică l-au dat jos pe Vlad Voiculescu, susține Deutsche Welle

Într-un mod surprinzător, sursa citată îl consideră pe Vlad Voiculescu nevinovat:”Isteria mediatico-politică românească, tipică pentru un stat dominat de structuri mafiote, pentru care nu vinovățiile reale sunt decisive în demiterea cuiva, ci curajul de a solicita reforma și de a practica transparența, s-a soldat, iată, cu demiterea ministrului Sănătății.

Partidele guvernamentale, nominal de centru-dreapta, au sucombat presiunii oligarhiei postcomuniste și și-au dat jos omul care, departe de a fi greșit, a încercat să îndrepte situația în domeniul sănătății, cel catastrofal gestionat de partidul-stat, timp de decenii”.

”Ce efecte ar putea avea, în cele din urmă, acest act de trădare a opțiunilor reale ale electoratului care a ales la ultimele alegeri PNL și USR?”, se întreabă Deutsche Welle.


Accesează: