Declarația vine în contextul în care jurnaliștii de la cotidianul britanic The Times au publicat, vineri, declarațiile unei surse guvernamentale americane, potrivit cărora SUA ar lua în calcul sancționarea personală a lui Vladimir Putin, dacă acesta va trimite trupe în Ucraina, blocându-i conturile din băncile elvețiene, unde ar deține suma de "40 de miliarde de dolari" pe care ar fi strâns-o în contul intereselor pe care le deţine în cadrul Gazprom şi altor grupuri în domeniul hidrocarburilor.

"Este evident o farsă din genul celor absurde. Preşedintele nostru nu are, deci, de ce să se teamă în această privinţă? În orice caz, nu din partea ziarului The Times. De ce trebuie să ne fie frică de sancţiuni care sun atât de absurde? Nu putem decât să râdem de sancţiuni atât de absurde", a precizat Peskov pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

Cotidianul britanic scrie că Statele Unite ar putea să ceară Elveţiei să coopereze cu scopul de a identifica depuneri sub nume false. Ziarul precizează că acest tip de căutări sunt încredinţate secţiei antiteroriste din cadrul Trezoreriei americane.