Deşi în procesele civile participarea părţilor la proces este facultativă, în măsura în care sunt reprezentate de un avocat, Laura Codruța Kovesi a ținut să vină în persoană, ieri, la Curtea de Apel București, unde s-a luat în discuție primul termen, în apel, din procesul intentat de șefa DNA unor jurnaliști angajați sau afiliați postului de televiziune Antena 3.

În primă instanță, Kovesi a câştigat daune morale în valoare de 250.000 de lei în procesul cu jurnaliştii Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică, însă avocatul acestora a făcut apel. Șefa DNA i-a dat în judecată pe cei patru pentru afirmațiile făcute la postul Antena 3, în legătură cu o așa-zisă mușamalizare în dosarul în care au fost anchetați Bercea Mondial și Mircea Băsescu.

Ireconciliabili, ca la divorț

Că relaţia dintre cele două părţi este ireconciliabilă în acest dosar a reieşit şi din felul în care s-au poziţionat în sala de judecată, aproape goală la acea oră.

Precum în cazul unui veritabil divorț, jurnalistul Răzvan Savaliuc – singurul dintre pârâți care a venit la proces – s-a așezat, alături de avocat, pe rândul de bănci din partea stângă, în timp ce Kovesi și avocata ei au stat pe cel opus, din dreapta. Şefa DNA a petrecut două ore în instanţă după ce a răspuns „prezent” la strigarea cauzei, iar pe parcursul dezbaterilor a stat în picioare, în faţa magistraţilor. Primul termen al procesului în apel a fost cât pe ce să fie și ultimul, însă avocatul jurnaliștilor a făcut tot posibilul să obțină o amânare. După ce a cerut, fără succes, reaudierea unor martori, care deja au compărut în instanţă şi rechemarea lui Kovesi la bară, avocatul jurnaliştilor a solicitat un termen pentru pregătirea apărării. Magistraţii au stabilit ca ultimul termen s

Interviu amânat

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, urma să susțină, astăzi, la Secția pentru procurori a CSM, interviul pentru un nou mandat la conducerea DNA. Ieri seară, Raluca Prună s-a adresat însă Consiliului, pentru a reprograma interviul, întrucât astăzi participă la Bruxelles, la Consiliul extraordinar JAI, convocat ca urmare a atentatelor teroriste care au avut loc în capitala Belgiei. Și Uniunea Judecătorilor a cerut amânarea interviului, pentru ca Prună să facă publice criteriile pe care le-a avut în vedere pentru reînvestire.