”Ghiţă a fost eliberat şi plasat sub control judiciar de judecătorii sârbi. Şi procurorii au fost de acord cu măsură. De asemenea, i s-a pus o cauţiune de 200.000 de euro şi i s-a interzis să părăsească Serbia. Juzii sârbi au spus că nu e necesară măsură arestului dacă o altă măsură preventivă poate produce aceleaşi efecte. Până şi sârbii, care nu sunt în UE, rad de justiţia neo-sovietică din România. 

Ghiță și-a STABILIT agenda! Cine și-a ANUNȚAT reîntîlnirea cu omul de afaceri

Kovesi să aresteze magistraţii sârbi pt că, judecându-l în libertate pe Ghiţă, arată că justiţia nu funcţionează.”, e mesajul lui Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei.

Sebastian Ghiță a fost eliberat din arest. Afaceristul a plătit o cauțiune de 200.000 de euro. Se află sub control judiciar și nu are voie să părăsească Belgradul. Acesta are interdicția de a părăsi Belgradul și trebuie să se ducă de două ori pe săptămână la poliție. 

Andronic, prima REACȚIE în urma eliberării lui Ghiță 

Imediat ce suma a fost depusă la Banca Naţională a Serbiei, judecătorul a revocat măsură de detenţie şi l-a eliberat din custodie pe Sebastian Ghiţă. Potrivit deciziei instanţei, Sebastian Ghiţă nu are voie să părăsească locuinţa temporară din Belgrad fără permisiune şi are obligaţia de a se prezenţa la secţia de poliţie de două ori pe luna, în date de 1 şi 15. De asemenea, paşaportul sau a fost reţinut de instanţa.  În cazul în care Sebastian Ghiţă nu respectă termenii eliberării din arest, suma de 200.000 de euro va fi confiscată. Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie, iar ulterior a fost plasat în arest preventiv. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Ciutacu după eliberarea lui Ghiță: „Jelește cu lacrimi de sânge”

În 19 mai, Ghiţă a fost fost audiat la Curtea Supremă din Belgrad ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, el arătând că se opune extrădării şi invocând persecuţii politice. Avocatul său a solicitat ca măsura detenţiei să fie înlocuită cu arestul la domiciliu. Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.