Evenimentul Zilei > Justitie > Kovesi este pe „cai mari”. Joi se decide viitorul fostei șefe a DNA
Kovesi este pe „cai mari”. Joi se decide viitorul fostei șefe a DNA

Kovesi este pe „cai mari”. Joi se decide viitorul fostei șefe a DNA

Candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European va fi votată joi dimineață de Consiliul UE.

Ambasadorii statelor membre UE, reuniți în formatul COREPER, vor discuta joi dimineață la Bruxelles candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European și e posibil să existe un vot final, au declarat pentru G4Media.ro surse europene. Decizia a fost luată azi, la discuțiile dintre echipa de negociere a Parlamentului European și reprezentanții Consiliului UE.

Contracandidatul Laurei Codruta Kovesi, francezul Jean-Francois Bohnert, a fost numit la sfârșitul lunii iulie la șefia Parchetului Național Financiar, echivalentul francez al DNA din Franța. Totuși, oficial Bohnert nu și-a retras candidatura, deoarece aceasta a fost depusă în nume propriui, nu din partea statului din care provine candidatul, însă Franța și-a schimbat poziția și a anunțat că o susține pe Laura Codruța Kovesi.

Parlamentul European a anunțat și după alegerile europarlamentare, care au schimbat componența politică a noului legislativ de la Bruxelles, că își menține susținerea pentru Laura Codruța Kovesi. Negocierile pentru șefia viitorului Parchet European au început sub mandatul vechiului Parlament.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: