Evenimentul Zilei > Justitie > Greșeala fatală care o va costa totul pe Kovesi. Poate să își ia adio de la șefia Parchetului European
Greșeala fatală care o va costa totul pe Kovesi. Poate să își ia adio de la șefia Parchetului European

Greșeala fatală care o va costa totul pe Kovesi. Poate să își ia adio de la șefia Parchetului European

Fostul procuror-șef al DNA și candidatul cu cele mai mari șanse la șefia Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a făcut o greșeală impardonabilă în plângerea de la CEDO privind revocarea sa. Potrivit agentului guvernamental de la CEDO, plângerea ar fi fost introdusă prea devreme.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a făcut o greșeală impardonabilă în plângerea de la CEDO privind revocarea sa.

Agentul guvernamental de la CEDO a afirmat că pe cererea depusă pe 28 decembrie de Kovesi a fost una prematur introdusă.

Acolo, fosta șefă DNA a trecut toate distincțiile pe care ea le-a obținut, toate diplomele și decorațiile pe care le-a primit din afara țării.

Nu se analizează așadar problema pe fondul cauzei la CEDO. Pe data de 30 ianuarie, țara noastră a primit documentația de acolo, cei de la noi vor trimite răspunsul și vor susține ca această solicitare a lui Kovesi să fie inadmisibilă, informează Antena 3.

Laura Codruța Kovesi nu este străină de probleme. Luni, ar putea veni la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru că data trecută a amânat venirea la Curtea Supremă pentru că a avut treabă la Bruxelles. Este vorba de o plângere pe o acțiune disciplinară în urma unui raport făcut de cei de la Inspecția Judiciară.