Cu această ocazie, directorul editorial al publicației online Sursazilei.ro Andi Topală a trimis Națiunilor Unite un mesaj de avertizare  referitor la discursul triumfalist, pe care Kovesi urmează să-l aibă.

În mesajul adresat Națiunilor Unite, sursa citată a prezentat pe scurt abuzurile comise de procurorii DNA în ultimii ani.

„În mesajul scurt, din cauza formularului-tip ce trebuie completat, directorul editorial Andi Topală a prezentat statistica neagră a DNA, referitoare la achitări, probe ilegale și abuzuri, dovedite în instanțe. De asemenea, a relevat existența protocolului de colaborare dintre SRI și DNA. În plus, a prezentat cazul de azi al șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, urmărit penal pentru abuzurile de la structura „de elită” anticorupție”, menționează Sursazilei.ro

Dezbaterea la nivel înalt marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției (UNCAC), cunoscută și drept Convenția de la Merida, semnată și ratificată de România, alături de alte 182 de state. La reuniune participă președintele Adunării Generale a Națiunilor Unite Miroslav Lajčák și secretarul general al Națiunilor Unite António Guterres.