KOVESI anunţă că nu are de ce să demisioneze. Ce spune despre afirmaţia lui GHIŢĂ că ar fi ofiţer al unui SERVICIU STRĂIN

KOVESI anunţă că nu are de ce să demisioneze. Ce spune despre afirmaţia lui GHIŢĂ că ar fi ofiţer al unui SERVICIU STRĂIN

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că nu are de ce să demisioneze în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă.

“Reamintesc o declaraţie pe care am făcut-o anul trecut: nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu Ghiţă Sebastian, cu inculpatul Ghiţă Sebastian. Nu doresc să intru în dialog cu un inculpat fugar, dar pentru că există aceste afirmaţii în spaţiul public, voi răspunde. În calitatea mea instituţională, am fost invitată la anumite evenimente organizate de şefi de instituţii sau de instituţiile cu care colaboram în activitatea noastră, ocazie cu care l-am întâlnit pe Sebastian Ghiţă. La astfel de evenimente”, spune Kovesi într-un interviu acordat Ziare.com.

“Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am vorbit niciodata la telefon cu Sebastian Ghita, nu i-am dat mailuri, nu am participat decat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice. Nu am de ce sa demisionez. Mi-am facut si voi continua sa-mi fac treaba, mai afirma procurorul sef DNA”, Laura Codruta Kovesi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea susţine că apare  fotografii şi filme trucate:  “Nu am fost in vacante cu Sebastian Ghita, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghita. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot aparea oricand asa cum au aparut si pana acum. Sunt deja imagini in spatiul public in care este aplicata fotografia mea peste o imagine dintr-o vie sau o crama. Am vazut imagini cu mine de la evenimente publice, aplicate peste o alta imagine, spunandu-se ca am participat la nu stiu ce petreceri. Asa ceva poate sa apara, poze, filme editate, trucate. Pot sa apara poze dintr-un context prezentate in alt context. Nu exclud asemenea manipulari”. Kovesi a apreciază că scandalul creat de Sebastian Ghiţă are ca ţintă întregul sistem judiciar: "decredibilizare, hărţuire, intimidare. Impactul este asupra întregului sistem de justiţie. Sunt mulţi care spun: uite ce vă fac vouă, când dosarele vor ajunge la noi, ni se poate întampla la fel. Ce sunt aceste atacuri? O încercare de a ne intimida. DNA a atins persoane foarte importante, cu averi impresionante.

(...) S-au dat sute de mii de euro, chiar şi un milion, pentru campanii anti-DNA, de hărtuire, de intimidare, de denigrare".

Procurorul şef DNA respinge categoric acuzaţia că dosarele ar fi aranjate sau că procurorii ar fi răspuns la comenzi: "Pe mine nu m-a sunat niciodată cineva să-mi spună: dosarul ăsta trebuie să-l inchizi sau să-l deschizi”.

Kovesi a dezminţit categoric şi că ar fi ofiţer al unui serviciu străin, în interviul apărut aici