Evenimentul Zilei > Justitie > REALITATE GROAZNICĂ pentru Kovesi. Cifrele eşecului DNA sunt clare şi O LASĂ FĂRĂ REPLICĂ. Justiţia din România, încotro?
REALITATE GROAZNICĂ pentru Kovesi. Cifrele eşecului DNA sunt clare şi O LASĂ FĂRĂ REPLICĂ. Justiţia din România, încotro?

REALITATE GROAZNICĂ pentru Kovesi. Cifrele eşecului DNA sunt clare şi O LASĂ FĂRĂ REPLICĂ. Justiţia din România, încotro?

Raportul de control al Direcţiei Naţionale Anticorupţie conţine o statistică alarmantă pentru ceea ce reprezintă şi ceea ce ar trebui să reprezinte această instituţie: procentul achitărilor la Secţia a II-a din cadrul DNA a atins 37,25% şi a crescut cu 83,87% în 2016, comparativ cu 2015.

Conform luju.ro „din 57 de inculpaţi trimişi în judecată 50 au fost achitaţi definitiv pe temeiul “nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”. „Pana acum, DNA ne mintea ca procentul achitarilor e de doar 10% anual. In orice tara, un asemenea parchet ar fi fost inchis (Raportul)

Numai niste politicieni iresponsabili mai pot tolera ca DNA sa mai functioneze in continuare dupa constatarile ingrozitoare ale echipei de control a Inspectiei Judiciare, care a efectuat un amplu control de fond in aceasta vara.

In Raportului de control de la DNA – scos la lumina in premiera de Antena 3 – sunt mentionate aspecte revoltatoare, care releva faptul ca sub conducerea Laurei Kovesi, DNA a devenit un real pericol public, fiind pusa sub semnul intrebarii oportunitatea functionarii in continuare a acestei unitati, cata vreme esecurile au atins cote alarmante.

La o singura sectie doar – Sectia a II-a, din cele doua operative ale unitatii, s-au inregistrat urmatoarele “performante”:

-rata achitarilor a crescut la peste 37% in 2006, comparativ cu 2015;

-in 2016, din 57 de incupati 50 au fost achitati pe temeiul “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”;

La asemenea rezultate deplorabile, pentru care nu raspunde nimeni, ne intrebam de ce nu se inchide acest parchet, cata vreme se dovedeste ca a devenit o institutie de distrus cetateni, care produce prejudicii uriase romanilor.

Faptul ca la asemenea rezultate, nimeni din DNA nu intelege sa-si dea demisia, denota in opinia noastra ca acest parchet este condus de persoane absolut iresponsabile, care ar trebui urgent demise”, arată jurnaliştii site-ului Lumea Justiţiei.