Evenimentul ZileiJustitieKovesi CEARTĂ INTERPOLUL pentru LIPSA DE REACŢIE în cazul URMĂRIRII LUI GHIŢĂ. Şefa DNA s-a dezlănţuit cu REPLICI DURE: “Să ne explice Interpol”

Kovesi CEARTĂ INTERPOLUL pentru LIPSA DE REACŢIE în cazul URMĂRIRII LUI GHIŢĂ. Şefa DNA s-a dezlănţuit cu REPLICI DURE: “Să ne explice Interpol”

Kovesi ceartă Interpolul pentru lipsa în cazul urmăririi lui Sebastian Ghiţă.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că este nemulțumită de Interpol pentru că poza lui Sebastian Ghiță nu apare pe site-ul organizației.

Conform Europa FM, Kovesi a precizat că reprezentanții Interpol au spus că Sebastian Ghiță se bucură de prezumția de nevinovăție, pentru că este căutat cu un mandat de arestare preventivă.

”A avut loc o convorbire telefonică cu un reprezentant al Interpolului, care ne-a spus că fotografia lui Sebastian Ghiță nu este pe site deoarece este doar un mandat de arestare preventivă în cursul urmăririi penale și se bucură de prezumția de nevinovăție, ceea ce nu contestăm. Însă după finalizarea convorbirii noi am verificat pe site și am văzut că în situații similare, fotografia acestuia a fost afișată. Fotografia unei persoane căutate în baza unui mandat de arestare preventivă a fost afișată pe site, în timp ce fotografia acestui inculpat nu a fost afișată pe site. Să ne explice Interpol România de ce nu a afișat. (…) Căutând pe site, am văzut că în situații similare pozele au fost afișate. Poate există o explicație legală, nu știu”, a declarat Kovesi.

 

 


Accesează: