Și, deși un asemenea aspect s-ar atribui în mod negativ oponenților lui Kovesi, decăderea șefei DNA este observată și de Dan Tăpălagă, unul dintre cei mai aprigi susținători ai Laurei Codruța Kovesi, dar și un apropiat de-al fostului ministru al Justiției, Monica Macovei – vezi legăturile care au dus la un joc de domino

Ultimul editoria semnat de Tăpălagă marchează începutul sfîrșitului erei lui Laura Codruța Kovesi din fruntea DNA.

„Politicienii in Parlament pe de-o parte, Curtea Constitutionala pe de alta parte, au slabit treptat puterile institutiei. Atmosfera interna s-a degradat, ultimele evenimente i-au bulversat si mai tare pe procurori. Greu de spus acum in ce fel va iesi Laura Codruta Kovesi dintr-un scandal care submineaza institutia din interior si mai ales, daca va mai reusi sa mearga mai departe ca si cum  nu s-a intamplat nimic”, anunță unui dintre cei mai vehemenți susținători ai șefei DNA.

Ultimul subiect și cel care aduce critici la adresa Codruței Kovesi îl reprezintă revocarea din funcții a doi șefi importanți din DNA: Mihaela Moraru Iorga și Doru Țuluș.

Apropiat al conducerii DNA, Dan Tăpălagă dezvăluie ceea ce, dacă ar fi venit din alte surse, ar fi părut necredibile: instituția anticorupție, aplaudată ani la rînd de cetățeni pentru lupta împotriva infracțiunilor, a devenit un loc instabil și plin de tensiuni fără precedent.

Deși în mod oficial este acuzat că ar fi clasat un dosar de-al lui Mihai Rotaru, patronul CS U Craiova și un om important de afaceri în România, în condițiile în care procurorul ar fi avut legături apropiate cu inculpatul, Tăpălagă afirmă că în spatele deciziei lui Kovesi stau suspiciunile pe care aceasta le are la adresa procurorului că ar fi înregistrat-o în celebrele ședințe care au fost publicate în EVZ și au clătinat din temelii instituția.

Încheierea lui Dan Tăpălagă spune ce nici opozanții lui Kovesi nu ar reuși: „Este cel mai greu moment pentru Laura Codruta Kovesi din ultimii ani. Riscul de implozie interna este real. Nu mai vorbim acum de acuzatii lipsite de credibilitate formulate de moguli de presa sau politicieni, ci de o lupta fratricida. Conflictul din interior reprezinta bomboana pe coliva, se adauga unul lung sir de scandaluri si atacuri. DNA a ajuns in runda a 12-a, nu mai are nici energia, nici capacitatea institutionala din trecut”