Evenimentul Zilei > Actualitate > Kobe Bryant l-a filmat pe Bolt în timp ce dobora recordul olimpic
Kobe Bryant l-a filmat pe Bolt în timp ce dobora recordul olimpic

Kobe Bryant l-a filmat pe Bolt în timp ce dobora recordul olimpic

Vedete din toate sporturile şi domeniile au venit la cursa "regină" a atletismului - 100 de metri masculin - şi n-au avut ce regreta.

Cea mai aşteptată seară de la Jocurile Olimpice a oferit lumii adevărul despre forţa şi viteza celui mai rapid om din toate timpurile, jamaicanul Usain Bolt.
Pus sub presiune de conaţionalul său Yohan Blake, care deţinea cel mai bun timp al anului, Bolt (25 de ani) a făcut o cursă aproape perfectă în finala de la o sută de metri: a demarat neconvingător, nimic neobişnuit, apoi a accelerat ireal pe ultimii 80 de metri, trecând primul linia de sosire cu un timp magic: 9,63 secunde, record olimpic (vechiul record la JO era de 9,69 secunde).
Blake (9,75 secunde) şi americanul Justin Gatlin (9,79 secunde) au completat podiumul de premiere. Recordul mondial, care-i aparţine tot "Fulgerului", este de 9,58 secunde şi pare greu de egalat de vreun sprinter.
Flegmatic şi provocator, show-man-ul Bolt a reprezentat atracţia serii. Jamaicanii au luat cu asalt "Stadionul Olimpic", estimându- se că, printre cei 80.000 de spectatori, 5.000 au fost conaţionali de-ai lui Bolt! Cei fără bilet cumpărat în preziua cursei ar fi plătit pe piaţa neagră, cu o oră înainte de start, şi cu 5.000 de euro în plus faţă de preţul oficial, pentru a-l vedea pe cel mai mare atlet al acestor timpuri.
După terminarea cursei, jamaicanii au dansat la gura de intrare din dreptul staţiei de metrou Stratford, cea aflată în imediata vecinătate a arenei, dar spectacolul lor a continuat pe drumul de întoarcere spre case.
În tribuna cu oficiali au venit, chiar cu peste o oră şi jumătate înainte de startul main- event-ului, vedetele din baschetul american.
Când şi idolii au idoli
Superstarul Kobe Bryant a fost însoţit de soţie şi de copiii, iar Kevin Durant – de prieteni. LeBron James, campionul de la Miami Heat, a fost asaltat pentru poze şi, după câteva minute, n-a mai rezistat şi s-a întors în Satul Olimpic.

Fericit că asistă la un moment istoric, Kobe nu s-a putut abţine şi a scos telefonul mobil, pentru a-l filma pe Bolt! Dar nu i-a fost uşor să-şi găsească o poziţie centrală la tribuna I. În drumul spre locul în care a stat, idolul Americii s-a scuzat în faţa unui român, cameraman la o televiziune de la noi, prin faţa căruia a fost nevoit să treacă!
Cine sunt cei care i s-au închinat duminică seară lui Bolt? Jamaicanul se află printre cei mai populari sportivi ai planetei, conform monitorizărilor făcute în mediul virtual de organizatori înaintea Jocurilor.

Topul celor mai urmăriţi sportivi pe site-urile de socializare este următorul:
1. LeBron James (baschet, 14.340.226 de fani);
2. Kobe Bryant (baschet, 12.121.588);
3. Roger Federer (tenis, 10.375.986);
4. Rafael Nadal (tenis, 10.280.293);
5. Dwayne Wade (baschet, 8.331.818);
6. Shaquille O’Neal (baschet, 8.227.268);
7. Usain Bolt (6.834.195).

În tribuna VIP au fost văzuţi şi Sir Paul McCartney, dar şi reprezentanţi ai familiei Regale Britanice.
În sesiunea în care a concurat Bolt s-a aflat pe pistă şi o româncă, Angela Moroşanu, care a terminat pe locul 5 într-una dintre seriile de la 400 de metri garduri. Moroşanu se înscrie pe lista cu eşecuri pe care atletismul tricolor le adună în fiecare zi la Londra. Atleţii români nu mai izbutesc să treacă nici măcar de calificări.

<iframe width="629" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YmTq8y1c8SI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

4 medalii olimpice de aur a strâns deocamdată Usain Bolt


Un spectator beat a aruncat o sticlă

Nu toată lumea îl apreciază pe senzaţionalul atlet jamaican. Un spectator beat a aruncat cu o sticlă în direcţia superstarului Usain Bolt înainte de începutul cursei şi a plătit scump pentru acest gest necugetat. Judoka Edith Bosch, aflată în imediata sa apropiere, l-a "pedepsit" pe loc, lovindu-l în spate.

"Era în faţa mea când a aruncat sticla şi nu l-am putut împiedica. Sper că va fi sancţionat drastic", a spus Edith Bosch.

Turbulentul a ajuns apoi pe mâna poliţiei. "Un bărbat a fost arestat la Stadionul Olimpic. El a proferat injurii şi apoi a aruncat o sticlă de plastic pe pistă", a declarat un purtător de cuvânt de la Scotland Yard.

Corespondenţă din Londra
Citiţi şi:

  • JO 2012: Usain Bolt a luat aurul şi a stabilit un nou record olimpic
  • Există limite „definitive" în recordurile sportive? | VIDEO

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: