Evenimentul ZileiPoliticaKlaus Iohannis s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”. Poze cu președintele pe bicicletă

Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”. Poze cu președintele pe bicicletă

Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”. Poze cu președintele pe bicicletă
Preşedintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei "Vinerea Verde" şi s-a deplasat cu bicicleta spre Palatul Cotroceni.

Campania „Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

„Am venit astăzi cu bicicleta la birou fiindcă vreau să fiu parte din campania ‘Vinerea Verde’, o campanie care a început acum câteva săptămâni şi pe care o găsesc foarte bună. Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ sau chiar să meargă pe jos, este sănătos şi decongestionează traficul”, a subliniat şeful statului.

El a adăugat că mersul pe bicicletă este „o alternativă excelentă” şi este „foarte sănătos”.

„Te mişti mult mai uşor în trafic şi, în realitate, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca şi cu maşina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui. Deci, chiar şi pe o vreme de asta, se poate merge perfect cu bicicleta. Evident că o alternativă care trebuie luată în seamă, dar şi aici autorităţile au mult de lucru, este transportul public în comun. (…) Încercaţi să lăsaţi maşina personală acasă. Mergeţi pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Merită, fiindcă astfel vom reduce poluarea în oraşele noastre şi întreaga mişcare în oraş va fi mai relaxată şi mai plăcută, nemaivorbind de beneficiile pentru sănătatea fiecăruia, că ne mişcăm un pic”, a transmis preşedintele.

Sub sloganul „STOP! Azi maşina stă pe loc!”, Ministerul Mediului a lansat în luna martie o campanie care încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.


Accesează: