Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis: PSD și Dragnea s-au comportat la grădiniță – „Vin cu tata, vin şi eu cu tata”
Klaus Iohannis: PSD și Dragnea s-au comportat la grădiniță – „Vin cu tata, vin şi eu cu tata”

Klaus Iohannis: PSD și Dragnea s-au comportat la grădiniță – „Vin cu tata, vin şi eu cu tata”

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Strasbourg, a declarat că PSD şi liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, s-au comportat "ca la grădiniţă" în chestiunea declanşării referendumului pe tema modificărilor la legislaţia penală, informează Agerpres.

 "PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă: 'Vin cu tata, vin şi eu cu tata, am eu un unchi şi vin şi eu cu un unchi mai tare'", a spus şeful statului, cu privire la reacţiile PSD şi ale lui Liviu Dragnea în chestiunea referendumului. 

El a susţinut că social-democraţii se gândesc la suspendarea sa din funcţie de la data la care a devenit preşedinte, dar că nu crede în declanşarea acestei proceduri. 

Preşedintele Iohannis a afirmat că nu are informaţii că graţierea şi amnistia vor fi promovate în zilele următoare prin OUG, adăugând şi că în prezent "cercul de decidenţi în PSD s-a restrâns foarte mult şi tinde spre unu". 

Şeful statului a apreciat şi că premierul Sorin Grindeanu este un om care înţelege politica şi cu care se poate discuta. Iohannis a precizat că înainte de a prezida şedinţa de Guvern de săptămâna trecută a avut o întrevedere cu premierul Grindeanu, pe care l-a întrebat dacă nu ar fi politicos să-l invite la această reuniune dacă tot a venit la Executiv. 

Şeful statului efectuează o vizită oficială de două zile la Strasbourg