Duminică, 29 martie 2020, seara, a avut loc o conferință de presă condusă de Marcel Vela, ministrul de Interne. Distinsul e demult un personaj comic al României. Un fel de Svejk al regimului Klaus Iohannis. Ordinul semnat de el prin care Poliția în loc să prindă infractorii stă în poziție de drepți timp de cîntarea a trei strofe din Imnul național va rămîne în Istoria imbecilității vesele din postdecembrism. La concurență cu o altă măsură, luată de același baron local proțăpit în funcția de ministru:

Sfințirea de către un sobor de preoți a biroului în care stă el în fund ca ministru pe motiv c-a fost biroul lui Ceaușescu.

Ar fi stîrnit rîsul o asemenea măsură și la ministrul de Interne imediat după Căderea lui Ceaușescu, d-apoi la unul care avea înainte mulți alți posesori de fotoliu ministerial. Ar fi fost normal să fie prezent la conferință și ministrul Sănătății. Nu de alta, dar toate televiziunile de știri vorbesc de planul IV în materie de luptă medicală împotriva virusului.

După conferința de presă, în care s-a dat citire unei noi ordonanțe militare, din care am înțeles că nu poți ieși pe stradă într-un grup de mai mult de trei persoane, dar poți fi într-un microbuz cu 20 de persoane și că seniorii au cîștigat, în materie de drepturi ale omului, cel de a plimba cățelul, Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel, aflați într-un război crîncen de vedetism mediatic, s-au dus la televiziuni diferite (Rafila la cele de Dreapta, Streinu Cercel la cele de Stînga), pentru a se contrazice reciproc în materie de număr de morți care vor fi, dar și de cum se aplică măsurile. De dragul ratingului, cei doi s-au întrecut în materie de prevestire a Apocalipsei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE