Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Klaus Iohannis le pregătește românilor încă o lună de stat pe cuptor
Klaus Iohannis le pregătește românilor încă o lună de stat pe cuptor

Klaus Iohannis le pregătește românilor încă o lună de stat pe cuptor

Duminică, 12 aprilie 2020, am discutat cu Marius Tucă la emisiunea sa de pe Mediafax, Ultima oră, despre nevoia relansării cu orice preț, fie și parțială, a economiei românești.  

Am căzut de acord cu Marius Tucă, la fel ca mine, la fel ca Adrian Sîrbu, ca să semnalez doar pe cei din Trustul Mediafax, că se pune greșit problema prin formula relaxarea interdicțiilor sociale. Formula are o netă conotație viligiaturistă. S-ar impune, potrivit acestei formule, renunțarea la unele măsuri pentru ca lumea să iasă din case. Să iasă din case în parcuri, la baruri, la discoteci și la meciuri.

Comandamentul de interes național al relansării economiei românești nu înseamnă relaxarea interdicțiilor, ci crearea condițiilor pentru ca în anumite sectoare ale economiei să se muncească din nou.  Nu se pune problema ieșirii din case, ci problema mergerii la muncă.

În pofida acestui comandament, Klaus Iohannis se pregătește să prelungească prin decret Starea de urgență cu încă o lună. Încă o lună de zile în care vom sta în casă. Încă o lună de zile în care nu vom putea ieși să trăim în chip sadovenian primăvara. Încă lună în care copii nu vor merge la școală, dar nici în parc, riscînd să ajungă nu numai analfabeți, dar și obezi.

Așa își vor spune mulți români, evident supărați. Supărarea le va trece repede. Se vor gîndi că regimul Iohannis le-a promis că în tot acest timp, dar și după, românilor care stau acasă le va da statul tot ce au nevoie. Statul le va plăti salariile. Statul le va plăti pensiile. Statul le va plăti ratele la bancă, facturile la curent, gaz, apă, internet, crescute amenințător prin sporirea consumului casnic inerentă statului acasă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: