Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, despre  vocea ONG și a societății civile despre care a spus că  „e prea mica”. „Politicul a mobilizat multă energie în societate. Să ne amintim de valul imens de proteste de după OUG 13, care ne-a propulsat în exemplu pozitiv în întrega lume. Suntem încă în faza în care pentru mobilizare e nevoie de un input foarte puternic. Eu vreau să fie agilă și implicată și când inputul nu e atât de negativ și de puternic”, a spus șeful statului, citat de RomâniaTV.

„Pe mine mă ajută foarte mult această implicar”, a recunoscut Iohannis. „Eu sunt președintele care trebuie să aibă o relație potrivită între stat și societate, între entitățile statului. Pentru o societate care funcționează bine, partea de ONG trebuie să fie foarte puternică pentru a contrabalansa dorința statului și a partidelor de a-și aroga multă putere”, a adăugat președintele.

Liderul de la Palatul Cotroceni nu a scăpat momentul de a ataca, din nou, partidul de guvernământ.

„Felul în care actuala putere își ia puterea e unul primitiv. Ăștia își iau puterea ca să aibă ei pentru ei. Cu cât e mai puternică, mai organizată, mai vocală (vocea ONG și a societății civile n.r.), cu atât e mai bine. Au fost multe faze în care nu doar m-am bazat pe ce face societatea civilă, ci am colaborat foarte bine.”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Te-ar putea interesa și: